Alrik de Jong
Alrik de Jong Netflix 2 mrt 2020

Netflix verrast The Matrix-fans met meer dan aangekondigd

21 mei 2021 is een grote dag voor fans van de filmtrilogie Matrix, te weten dat dan het vierde deel verschijnt. Maar dankzij Netflix kan het grote watertanden nu alvast beginnen. Aanvankelijk werd alleen het eerste deel aangekondigd, maar nu is de hele trilogie te streamen.

The Matrix is bedacht en gemaakt door The Wachowski’s en verscheen in 1999. De film was vernieuwend vanwege het verhaal, waarin verschillende genres als actie, vechtkunst en sciencefiction werden gecombineerd. Ook werd in de films voor het eerst de techniek bullettime gebruikt. Dat alles werd gegoten in een heerlijk cyberpunksausje. We nemen de films, nu te zien op Netflix, kort even door.

The Matrix (1999) op Netflix

The Matrix vertelt het verhaal van Thomas A. Anderson (Keanu Reeves), een programmeur die illegaal bijverdient onder het hackeralias Neo. Hij wordt benaderd door een groep ‘rebellen’ onder leiding van Morpheus (Laurence Fishburne). Via hem komt Neo erachter dat de wereld waarin hij leeft een ‘schijnwereld’ is, die zij de Matrix noemen. In werkelijkheid is de schijnwereld een computersimulatie van de wereld zoals die was in 1999, gemaakt om mensen onder controle te houden. Morpheus geeft Neo, die de uitverkorene zou zijn, met de bekende rode en blauwe pil de keuze om uit de Matrix te ontsnappen naar de ‘echte wereld’ of onwetend terug te keren en er te blijven. Agent Smith is de grote vijand, Trinity zorgt voor passie. Nu te zien op Netflix.

The Matrix Reloaded (2003) op Netflix

In de tweede film probeert Neo ‘De Voorspelling’ te vervullen. Door via een deur te gaan, kan de oorlog tussen mens en machine worden gestopt en daarmee zouden de mensen van Zion eindelijk vrij zijn. Maar tegelijkertijd is er de dreiging van een leger aan Sentinels, inktvisvormige machines die zijn geprogrammeerd om Zion te bereiken en de vijand te vernietigen. Nu te zien op Netflix.

The Matrix Revolutions (2003) op Netflix

In The Matrix Revolutions wordt minder gevochten dan in de eerste twee delen. De vechtscènes hebben voor een groot deel plaatsgemaakt voor de oorlog tussen de Sentinels van de machines en de Mechs van de mensen. Neo zit opgesloten in het treinstation van de Trainman. Omdat hij alleen in de Matrix zijn krachten kan aanroepen, moet hij op een andere manier uit het station ontsnappen. Agent Smith is nog steeds bezig zichzelf te vermenigvuldigen door blauwe pillen te infecteren. Als je de trilogie nog nooit hebt gezien, ben je de draad vast al kwijt. Maar in dat geval: kijken! Nu te zien op Netflix.

Opnames The Matrix 4 begonnen

Inmiddels zijn de opnames van het vierde deel begonnen. De eerste beelden daarvan zijn al gedeeld en duiden op een compleet nieuwe look van Neo. Lees en bekijk hier meer.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Netflix verrast The Matrix-fans met meer dan aangekondigd
Sluiten