Media 11 okt 2018 Thomas Aalderink

Wat een cast! Netflix film The Laundromat schept hoge verwachtingen

Netflix is grote stappen aan het zetten. Dan hebben we het niet alleen over het groeiende aantal abonnees en de nieuwe series, maar ook op filmgebied. Op dit moment zit de streamingdienst er nog wel eens naast, maar de projecten worden steeds beter en vooral ambitieuzer. Zo werkt Netflix op dit moment aan het veelbelovende The Laundromat met een topcast en een zeer gerenommeerd regisseur.

Op de loonlijst vinden we namelijk de volgende grote namen uit de filmwereld: David Schwimmer (Friend, Band of Brothers), Meryl Streep (The Devil Wears Prada, Mamma Mia), Antonio Banderas (Zoro, Desperado) en Oscar-winnaar Gary Oldman (The Dark Night, Darkest Hour). Dat kan dus eigenlijk al niet meer misgaan, maar om succes te garanderen heeft Netflix niemand minder dan Steven Soderbergh aangesteld als regisseur. Hem kun je kennen van de Ocean’s reeks en Logan Lucky.

De Panama Papers

Met de cast en regie zit het dus wel goed, maar wat kunnen we van het verhaal gaan verwachten? The Laundromat is gebaseerd op een boek van Jake Bernstein. Hij is een onderzoeksjournalist en prijswinnend schrijver. Het werk dat als basis wordt genomen voor deze nieuwe Netflix film is Secrecy World: Inside the Panama Papers Investigation of Illicit Money Networks and the Global Elite. Niet de meest pakkende titel, maar wel een interessant verhaal.

The Laundromat gaat namelijk over de zogeheten Panama Papers. Dit is een grote verzameling vertrouwelijke documenten van de Panamese juridische en zakelijke dienstverlener Mossack Fonseca die in 2015 gelekt werd aan de pers. Hierin stonden 2,6 terabyte aan e-mails, oorkondes, verdragen, declaraties en bankafschriften. Dit lek bracht vele fraudezaken en andere illegale activiteiten aan het licht. Het resultaat was een enorm schandaal.

De reden waarom Gary Oldman een Oscar won.

Darkest Hour – Official International Trailer (Universal Pictures) HD

Darkest Hour Official International Trailer In cinemas January 12, 2018 Follow us on Facebook at http://unvrs.al/DHFB DARKEST HOUR, a Focus Features presentation of a Working Title Films Production.

In The Laundromat volgen we een groep journalisten die in dit gigantische lek duikt en vervolgens ontdekt dat zelfs ‘s wereld machtigste politici betrokken zijn bij deze illegale praktijken. Dat belooft dus een spannende strijd te gaan worden tussen de journalisten en de corrupte machthebbers. Prima basis voor een waargebeurde en vooral spannende thriller.

The Laundromat op Netflix

Op dit moment lopen de opnames al, maar een releasedatum is nog niet bekend. We hopen ergens 2019. Dat kan een mooi jaar gaan worden voor Netflix, want in datzelfde jaar gaan we waarschijnlijk ook The Irishman en 6 Underground krijgen. Nog twee films met een ongekende cast. Benieuwd welke grote namen we in die films gaan zien? Klik dan hier voor The Irishman en hier voor 6 Underground.

Deadline

Reageer op artikel:
Wat een cast! Netflix film The Laundromat schept hoge verwachtingen
Sluiten