Netflix dropt allerlaatste filmtrailer voor The Irishman

Vorige week donderdag kon ik na drie uur en dertig minuten opgelucht de conclusie trekken dat Martin Scorsese het opnieuw geflikt heeft. Ondanks de torenhoge verwachtingen voor The Irishman valt de film allesbehalve tegen. Vanaf 27 november kun je de epische gangsterfilm op Netflix checken.

The Irishman trailer

Dat wordt gevierd met een laatste trailer. Als je geen geduld hebt om tot 27 november te wachten, dan kun je nog snel terecht in een van de meer dan veertig Nederlandse bioscopen die de film draaien. Dan kom je al snel bij filmhuizen uit, want de grote ketens doen niet mee.

De filmstrategie van Netflix weet niet elke bioscoop te bekoren, die van mening zijn dat ze films van bijvoorbeeld Martin Scorsese langer exclusief moeten kunnen tonen. De kleinere bioscopen hebben er nu in ieder geval geen last van: de eerste paar dagen zat elke bioscoopzaal waar The Irishman werd vertoond propvol. Allemaal consumenten die een dergelijke film op het witte doek willen zien, in plaats van thuis achter de buis.

Maar goed, dan heb je ook direct een uitzondering te pakken. Niet elk jaar komt er een Scorsese met Al Pacino en Robert De Niro uit. Netflix hoopt het budget van zo’n 200 miljoen dollar te kunnen verzilveren met een Oscar of drie. De laatste trailer laat goed zien hoe uitstekend de visuele effects zijn, waardoor bovenstaande acteurs hun jongere zelf konden spelen.

De box office zal niet bekendgemaakt worden, maar de cijfers op RottenTomatoes spreken boekdelen: daar heeft de Netflix film een score van 96 procent. Ook de audience score is dik in orde met 88 procent.

The Irishman Netflix trailer
Bron: Netflix

Het groene licht van Netflix

Nu is het een kwestie van hopen dat genoeg Netflix-abonnees een film van langer dan drie uur durven aan te klikken, zodat de streamingdienst meer legendarische regisseurs de kans kan geven om hun droomplannen uit te voeren. The Irishman kreeg immers door de kosten niet het groene licht bij andere traditionele studio’s.

The Irishman | Final Trailer | Netflix

Robert De Niro, Al Pacino and Joe Pesci star in Martin Scorsese’s THE IRISHMAN, an epic saga of organized crime in post-war America told through the eyes of World War II veteran Frank Sheeran, a hustler and hitman who worked alongside some of the most notorious figures of the 20th century.

Reageer op artikel:
Netflix dropt allerlaatste filmtrailer voor The Irishman
Sluiten