Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Netflix 28 aug 2019
Leestijd: 2 minuten

Netflix film The Irishman verslaat Avengers: Endgame met bizarre speelduur

Netflix jaagt op Oscars en zet eind deze maand zijn krachtigste wapen in: The Irishman. Kosten nog moeite zijn gespaard om van deze film een succes te maken. Met Martin Scorsese aan het roer, Robert de Niro en Al Pacino in de hoofdrol en een bizar budget kan het bijna niet misgaan. Wordt The Irishman de beste Netflix film ooit? Dat is nog even afwachten. Wat we al wel weten is dat het in ieder geval een lange zit gaat worden.

The Irishman is namelijk absoluut niet geschikt voor kijkers met een korte spanningsboog. De veelbelovende Netflix film duurt namelijk behoorlijk lang. Hij is met 210 minuten zelfs langer dan Avengers: Endgame, The Godfather: Part II, The Lord of the Rings: The Return of the King en Titanic. Ja, dat lees je goed: The Irishman duurt maar liefst 3 uur en 30 minuten. Er staan zelfs series op Netflix die minder lang zijn.

Langer dan Avengers: Endgame

Nu is de vraag of deze bizarre speelduur positief of negatief is. Het is in ieder geval wel een risico. The Irishman gaat geen aaneenschakeling worden van epische moment, zoals Avengers: Endgame, dus dat maakt het lastig om de aandacht van de kijker vast te houden. Kan Martin Scorsese het voor elkaar krijgen om ons drie en een half uur geboeid naar het scherm te laten turen?

The Irishman op Netflix

Aan het verhaal zal het in ieder geval niet liggen. The Irishman gaat namelijk over Jimmy Hoffa. Hij was in de jaren ‘50 en ‘60 een zeer invloedrijk persoon die nauwe banden had met de maffia. Hij werkte regelmatig samen met huurmoordenaar Frank Sheeran die beter bekend stond als The Irishman. Dat het levensverhaal van beide heren zeker de moeite waard is, heeft het boek I Heard You Paint Houses al bewezen. Dit verhaal van Charles Brandt vormt is dan ook de belangrijkste inspiratiebron geweest voor de film

Zorg dus dat je op 27 september de hele avond vrij houdt, want op die dag verschijnt The Irishman op Netflix. Wil je alvast een voorproefje? Klik dan hier voor de eerste trailer.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

IndieWire

Reageer op artikel:
Netflix film The Irishman verslaat Avengers: Endgame met bizarre speelduur
Sluiten