Netflix deelt fascinerende documentaire over Scorsese’s The Irishman

Netflix heeft een fascinerende making of-documentaire over Martin Scorsese’s The Mandalorian gedropt. Een fascinerend kijkje achter de schermen.

The Irishman leverde Netflix niet de prijzenregen op waar het bedrijf ongetwijfeld op hoopte. Ook was het verre van Martin Scorsese’s beste film.

Martin Scorsese’s The Irishman

Maar goed, in het geval van de legendarische acteur zegt dat alsnog weinig. Zelfs zijn mindere films zijn vaak nog pareltjes. The Irishman is dan ook zeker het checken waard. De score van 7.9 op IMDb zegt genoeg.

Bovendien is de gangsterfilm ook vooral op technisch vlak interessant. Martin Scorsese koos er namelijk voor om Al Pacino, Robert De Niro en Joe Pesci niet te recasten voor scènes waarin ze hun jongere zelf spelen.

De-aging

In plaats daarvan koos de regisseur voor de-aging. Een techniek waarmee je iemand jonger maakt. In tegenstelling tot deepfakes, waarbij Arjen Lubach onlangs nog liet zien dat je een jongere De Niro kan gebruiken om zijn personage jonger te maken, gebruikte Scorsese een techniek waarbij je met de hand je acteurs jonger maakt.

De regisseur wilde namelijk geen jonge De Niro, hij wilde een jonge Ed Sheeran, het personage dat De Niro in The Irishman speelt. Lang verhaal kort: Netflix Original The Irishman is een productie die in meerdere opzichten baanbrekend en ronduit fascinerend is.

Netflix deelt documentaire

Daardoor is het bijzonder tof dat Netflix op YouTube een 36 minuten lange documentaire over de film geplaatst is. Volledig gratis. De making of-documentaire laat zien hoe ambitieus de productie was.

The Irishman is gefilmd op maar liefst 295 sets en locaties. De uitstraling van die sets was voor Scorsese erg belangrijk. De regisseur vroeg ontwerper Bob Shaw om ervoor te zorgen dat de sets niet filmisch aanvoelen, maar ‘echt’. Net zoals het echte leven, in plaats van een Hollywood-versie ervan.

Diepe zakken

Dankzij de diepe zakken van Netflix kon Scorsese zijn visie realiseren, iets wat andere studio’s niet aandurfden: ”

“We hebben het echt kunnen maken en doen zoals we het wilden maken”, vat De Niro samen. “En Marty kon alles doen wat hij wilde doen en dat is – wat wil je nog meer?”

Na een film van bijna vier uur voelt het in ieder geval alsof de documentaire van Netflix voorbij vliegt:

Reageer op artikel:
Netflix deelt fascinerende documentaire over Scorsese’s The Irishman
Sluiten