Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 2 mrt 2020

The Eddy: eerste beelden van Netflix-serie van regisseur La La Land

Damien Chazelle, de regisseur van La La Land en Whiplash, komt naar Netflix met de jazz serie The Eddy.

Als je het over veelbelovende jonge regisseurs hebt, dan verdient Damien Chazelle zeker dat labeltje.

Met Whiplash en La La Land bewees hij ogenschijnlijk vanuit het niks dat hij tot de beste regisseurs van zijn generatie behoort. Nu is hij terug met The Eddy, een Netflix Original.

Damien Chazelle is terug

Chazelle staat bekend om films waarin muziek de basis vormt, op een haast jazz-matige manier. Ritme, kleurrijke personages en een plot dat een glimlach op je gezicht tovert.

Zijn meest recente film was First Man, een kijkje in het leven van de beroemde Amerikaanse astronaut Neil Armstrong, gespeeld door Ryan Gosling.

Een prima film, maar stiekem willen we vooral meer zien van zijn muzikale kant. Dat is immers een type film dat we veel te weinig voorbij zien komen in Hollywood.

Dat maakt Chazelle vanaf 8 mei meer dan goed op Netflix. Niet met een film, maar met een gloednieuwe serie.

The Eddy Netflix
Damien Chazelle (links) op de set van The Eddy

The Eddy komt naar Netflix

Maak kennis met The Eddy, geschreven en geregisseerd door Damien Chazelle. Een Netflix Original die vooral is geïnspireerd door… jazz.

De drama-serie bestaat uit acht afleveringen en speelt zich af in de “levendige multiculturele wijken van het moderne Parijs. Waar hij ooit een gevierde jazzpianiste in New York was, is Elliot Udo (André Holland) nu mede-eigenaar van de matig lopende club The Eddy, waar hij de huisband managet met zangeres en knipperlicht-vriendin Maja (Joanna Kulig ).”

Shady zaakjes

Wanneer Elliot erachter komt dat zijn businesspartner Farid (Tahar Rami) betrokken is bij shady zaakjes, komen “er geheimen aan het licht die ook zijn verborgen voor de vrouw van Farid, Amira (Leïla Bekhti). Wanneer de onrustige tienerdochter Julie (Amandla Stenberg) van Elliot plotseling in Parijs arriveert om bij hem te wonen, beginnen zijn persoonlijke en professionele werelden snel te ontrafelen. ”

Muziek verslaat alles

Een eerste teaser laat Damien Chazelle in topvorm zien, met een veelzeggende tagline die fans van La La Land en Whiplash gerust zal stellen: “Muziek verslaat afwijzing, verdriet, wanhoop, ontbering, alles.”

Op naar 8 mei!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
The Eddy: eerste beelden van Netflix-serie van regisseur La La Land
Sluiten