Netflix komt alsnog met The Crown seizoen 6

Goed nieuws voor fans van dé serie over het Britse koningshuis. Netflix heeft seizoen 6 van The Crown aangekondigd en dat komt als een verrassing.

Lang leek het erop dat de Netflix-serie over het Britse koningshuis zou stoppen na seizoen 5. Begin dit jaar werd verkondigd dat het vijfde seizoen het laatste hoofdstuk werd van The Crown. Showrunner Peter Morgan Morgan vond dat “het perfecte moment om te stoppen”. Nu, ruim zes maanden en een coronacrisis later, komt hij daar weer op terug. Fans, en dat zijn er nogal wat, zullen opgelucht zijn.

Netflix maakt alsnog seizoen 6 The Crown

“Terwijl we de verhaallijnen voor seizoen 5 aan het bespreken waren, werd ons duidelijk dat we toch zes seizoenen moeten maken”, aldus Peter Morgan in een statement. “Dit om aan de rijkheid en complexheid van het verhaal te kunnen voldoen. De serie voelde nog niet af.”

In seizoen 6 van The Crown worden de royals van het Briste koningshuis vanaf 2001 gevolgd. Dat betekent echter niet dat in het nieuwe hoofdstuk de actuele hectiek rondom prins Andrew en vermeende misstanden op het eiland van Jeffrey Epstein voorbij komt. Ook de zogenoemde Megxit van prins Harry en Meghan lijken de revue te passeren. “Het geeft ons vooral de mogelijkheid om dezelfde periode in groter detail te behandelen”, besluit de showrunner.

Prins Andrew

Wanneer het zesde seizoen van The Crown op Netflix verschijnt is nog niet bekend. Seizoen 4, nog altijd met Olivia Colman als koningin Elizabeth II, verschijnt namelijk pas in november 2020. Mocht je toch meer willen weten over het prins Andrew-schandaal, bekijk dan de documentaireserie Filthy Rich over seksroofdier Jeffrey Epstein.

Onder anderen een van de slachtoffers van de Hertog van York komt uitgebreid aan het woord in de documentaireserie. Lees hier onze review.

Check ook: Bad Lip Reading: Dit is wat er echt gezegd werd tijdens de Royal Wedding van Harry en Meghan Markle

Reageer op artikel:
Netflix komt alsnog met The Crown seizoen 6
Sluiten