Netflix negeert verzoek Britse Minister en past The Crown niet aan

Het vierde seizoen van de populaire Netflix-serie The Crown verscheen bijna een maand geleden op Netflix. Deze wordt momenteel massaal gebinged, maar zorgt ook voor ophef. Eerder werd al bekend dat het Britse Koningshuis totaal niet blij is met de serie, en nu meldt ook de Britse minister zich. Toch trekt Netflix zich daar weinig van aan.

In het nieuwe seizoen van The Crown staan een aantal nieuwe karakters centraal. Zo zien we onder andere Gillian Anderson als Margaret Thatcher. Toch concentreert de ophef zich vooral rondom een andere nieuwkomer in de serie, namelijk Prinses Diana. De lieveling van het Britse volk wordt gespeeld door Emma Corrin, en niet iedereen is er blij mee hoe Netflix haar neerzet. Dit geldt ook voor haar man, prins Charles.

Netflix gaat niet in op verzoek

Zoals je hier kunt lezen vinden de royals dat Netflix het publiek misleidt. Charles en Diana worden volgens hen simplistisch en slecht neergezet om er op die manier zo veel mogelijk geld aan te verdienen. Zo zien we prinses Diana kotsend op de wc en wordt Charles neergezet als een egoïstische en ongevoelige man. Iedere vorm van nuance ontbreekt volgens het Britse koningshuis.

Het beeld dat Netflix schetst heeft voor angst gezorgd bij Oliver Dowden. Hij is de Britse minister van cultuur en is bang dat kijkers de gebeurtenissen in The Crown als waarheid zullen aannemen. Hij diende daarom een verzoek in bij Netflix. Wat hij aan de streamingdienst vroeg, was of ze een fictie-disclaimer konden toevoegen aan The Crown. Voor iedere aflevering zou dan een korte melding komen over de waarheidsgetrouwheid van de serie.

Inmiddels heeft Netflix gereageerd op dit verzoek. De streamingdienst laat aan Deadline weten er niks mee te gaan doen. “We hebben The Crown altijd gepresenteerd als dramaserie. We zijn ervan overtuigd dat onze abonnees weten dat het fictie is die enkel gebaseerd is op historische gebeurtenissen. Daarom hebben we geen plannen om een disclaimer toe te voegen, en zien we daar ook geen noodzaak toe”, aldus Netflix in een verklaring.

Volop lof voor vierde seizoen The Crown

Overigens hoeft Netflix zich geen zorgen dat de kritiek voor slechte recensies zorgt. Integendeel zelfs. Het vierde seizoen van The Crown is met een score van 97% het best scorende seizoen op Rotten Tomatoes. Op zoek naar meer Netflix-series die goed scoren op Rotten Tomatoes? Klik dan hier.

Reageer op artikel:
Netflix negeert verzoek Britse Minister en past The Crown niet aan
Sluiten