Barbarians: Netflix dropt brute trailer voor intrigerende oorlogsserie

Netflix komt met de historische oorlogsserie Barbarians. Een Duitse productie over een beroemde veldslag.

Voor fans van historische oorlogsfilms- en -series heeft Netflix een aantal veelbelovende titels in de pijplijn zitten. Ondanks schreven we nog over de Franse serie La Révolution.

Nu gaat Netflix met een eerste bloederige trailer voor de Duitse serie Barbarians nog verder terug in de tijd, helemaal richting 9 na Christus. Of, zoals de serie in het Duits heet: Barbaren.

Netflix onthult oorlogsserie Barbarians

Het Romeinse rijk domineerde Europa, maar dat was nog lang niet genoeg voor keizer Augustus. Hij stuurde zijn legers alle kanten op, met als einddoel om de hele wereld te veroveren.

Barbarians gaat vooral over de beroemde Slag bij het Teutoburgerwoud. Een beroemd historisch moment dat plaats vond in Duitsland, in het Teutoburgerwoud (duh).

De Romeinen gebruikten smerige trucjes om snel terrein te veroveren. De Romeinse soldaten gingen undercover om bondgenoten te winnen binnen de Germaanse stammen die lokaal de baas waren. Vervolgens gebruikten ze die connecties om de stammen volledig uit te schakelen en snel gebied na gebied in te lijven.

Germaanse stammen

De uitzondering op die regel? De Germaanse stammen die de baas waren rondom het Teutoburgerwoud. Zij wisten de razendsnelle expansie van het Romeinse rijk te stoppen middels tactisch vernuft. Het resultaat? Een veldslag die nog tot ver in de negentiende eeuw effect heeft gehad op het nationalisme van Duitsland. Zij zagen die Germaanse stammen echt als hun gemeenschappelijke voorouders.

Trailer en release

Oftewel, het perfecte bronmateriaal voor een bloederige oorlogsserie vol geweld, intrige en twists. De eerste trailer belooft veel goeds. Juist bij dit soort grootschalige gevechten wil je niet tegen de green screens en beperkte budgetten oplopen. Het lijkt er echter op dat de diepe zakken van Netflix ervoor gaan zorgen dat Barbarians een potentieel pareltje gaat worden.

Gelukkig hoeven fans van de betere historische series niet lang meer te wachten. Het gehele eerste seizoen van de Duitse serie Barabarians staat vanaf 23 oktober op Netflix.

💣Check ook: De top 7 beste oorlogsfilms op Netflix (volgens IMDb)

Netflix serie Barbarians trailer
Poster (Bron: Netflix)
Reageer op artikel:
Barbarians: Netflix dropt brute trailer voor intrigerende oorlogsserie
Sluiten