Netflix tackelt eindelijk grote irritatiefactor met nieuwe feature

Netflix test een nieuwe feature waardoor je niet meer telkens tijdens binge-sessies gestoord hoeft te worden met de vraag of je nog wel aan het kijken bent.

We kennen het allemaal: je zit een dagje ziek thuis, of er is net een nieuw seizoen van je favoriete serie verschenen. Je pakt een hapje, drankje, en je begint met een legendarische binge-sessie. Aflevering na aflevering.

Kijk je nog steeds?

Tot Netflix je na drie afleveringen van dezelfde serie toch even komt storen met de vraag of je nog wel aan het kijken bent. Voor hetzelfde geld heb je immers per ongeluk de streamingdienst aan laten staan en ben je heel ergens anders mee bezig.

De vraag is dan ook logisch, maar kan ook voor sommige consumenten behoorlijk confronterend en irritant zijn. Gelukkig biedt een nieuwe test van de streamingdienst nu soelaas. Netflix heeft namelijk tegenover The Verge bevestigd dat het een nieuwe optie in verschillende regio’s aan het testen is.

Die biedt namelijk de mogelijkheid om de irritante pop-up in kwestie uit te zetten. Zodat je eindeloos kan bingen zonder onderbreking. Het gaat niet om een nieuwe optie binnen de instellingen van Netflix zelf, maar een toevoeging aan de pop-up.

De eerste keer zal Netflix nog steeds na drie afleveringen vragen of je nog aan het kijken bent, maar daar is nu een nieuwe optie aan toegevoegd: “play without asking again.” Oftewel, val me niet meer lastig met die vraag.

Netflix kiest voor middenweg

Met de huidige implementatie zul je dus nog steeds per serie dat aan moeten geven. Irritant misschien, maar er valt wat voor de keuze te zeggen. Een optie om de pop-up geheel uit te zetten in de instellingen zou tof zijn, maar de meeste consumenten komen zelden in de instellingen-menuutjes van de streamingdienst, en zullen de optie dan ook nooit ontdekken. De optie direct verwerken in de pop-up lost dat probleem.

Plus: het is een mooie middenweg. Nu kan Netflix alsnog voorkomen dat je per ongeluk een hele serie afkijkt zonder voor de televisie te zitten, maar wordt je na drie afleveringen gewoon met rust gelaten als je wél met een epische binge-sessie bezig bent.

Test

Maar goed, voorlopig blijft het nog bij een test. Het is op het moment van schrijven helaas onbekend wanneer Netflix deze nieuwe optie naar alle gebruikers uit gaat rollen. Laat maar komen Netflix!

@deathtodaniel_

#voiceeffects #comedy #netflix #trending #fyp #foryou #foryoupage

♬ original sound – DeathToDaniel

The Verge

Reageer op artikel:
Netflix tackelt eindelijk grote irritatiefactor met nieuwe feature
Sluiten