Pim Jansen
Pim Jansen Netflix 28 feb 2019

Netflix toont eerste teaser van Nederlandse horror Original serie Ares

Bijna ieder Europees land heeft inmiddels een eigen Netflix Original, behalve Nederland. Gelukkig gaat daar snel verandering in komen. Er wordt namelijk hard gewerkt aan Ares. Een horror serie van eigen bodem en onlangs is de eerste teaser verschenen.

Ares: eerste Nederlandse Netflix Original

Ares is de allereerste Netflix Original die volledig in Nederland is opgenomen en geproduceerd. Amsterdam neemt een centrale plaats in en daar vinden dan ook de meeste opnames plaats. De trailer laat duidelijk herkenbare locaties zien waaronder het Rijksmuseum waar wordt genoten van een luxe diner, net naast het beroemdste schilderij van Nederland, de Nachtwacht van Rembrandt van Rijn.

Ares | Now In Production | Netflix

The eight episode psychological horror series enters the world of Ares, a secret student society in the heart of Amsterdam where best friends Rosa and Jacob surrender to a world of wealth and power. But slowly they start to realise they’ve entered a demonic place, built on secrets from The Netherlands’ past.

Volledig Nederlandse cast

Eerder werd de samenstelling van de cast bekend. Zo zien we een aantal bekende en minder bekende Nederlandse acteurs. Zo zien we naast Gouden Kalf-winnares Rifka Lodeizen, de volgende acteurs en actrices:

  • Jade Olieberg (Hoe overleef ik mezelf?),
  • Tobias Kersloot (Brussel, Tessa, Klem),
  • Lisa Smit (TBS, Shocking Blue, Lena, Kenau, Redbad),
  • Robin Boissevain (Spijt!, Bergen, Flikken Maastricht),
  • Frieda Barnhard

De regie van Ares is in handen van Giancarlo Sanchez (Mocro Maffia) en Michiel ten Horn (Aanmodderfakker). Het team wat aan het script heeft gewerkt staat onder leiding van Michael Leendertse (Bankier van het Verzet, Smeris).

Geheime studentenvereniging

De serie Ares draait om twee vrienden Rosa en Jacob. Het tweetal wordt uitgenodigd om lid te worden van een uiterst geheimzinnig studentengenootschap. Ze geven zich geheel vrijwillig over aan een wereld waar rijkdom en macht prioriteiten zijn. Waar normale studentenverenigingen hun thuishonk hebben in een typisch jongerencafé, bevindt dit dispuut zich op een locatie met sterke occulte krachten. Demonische geheimen uit de Nederlandse geschiedenis houden zich hier schuil. Dat is niet zonder reden. De studenten ontdekken dat hun lidmaatschap van de studentenvereniging een enorm hoge prijs heeft.

Wanneer de serie op Netflix te zien zal zijn is nog niet bekend. Meer weten over Ares? Klik dan hier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

IGN

Reageer op artikel:
Netflix toont eerste teaser van Nederlandse horror Original serie Ares
Sluiten