Netflix en meer: deze 10 streamingdiensten komen naar Nederland

Netflix krijgt er de komende maanden flinke concurrentie bij. Disney komt met zijn eigen streamingdienst voor video, Disney Plus. Ondertussen sleutelt Apple ook aan zijn eigen equivalent, Apple TV Plus. Manners maakt de balans op: deze opties heb je binnenkort tot je beschikking in Nederland.

Netflix

Netflix is al sinds 2013 in Nederland beschikbaar. Voor het goedkoopste abonnement betaal je 7,99 euro per maand, maar dan kun je de films en series op de dienst niet in HD bekijken. Daarvoor betaal je 3 euro extra, waarmee je ook op meerdere schermen tegelijkertijd kunt kijken. Drie, om precies te zijn. Voor 4K en de mogelijkheid om op vier schermen te kijken betaal je 13,99 euro.

Daarmee is Netflix een van de prijzigste opties voor dit moment, maar daar krijg je wel een breed aanbod voor terug. De streamingdienst bouwt immers al jaren aan een bibliotheek vol originele producties. Ook heeft het bedrijf duidelijk een voorsprong wat streaming-technologie betreft. Nu de concurrentie steeds vaker met een eigen concurrent komt, valt het echter wel op dat steeds meer Hollywood-producties van Netflix verdwijnen. De dienst moet het steeds meer van zijn eigen producties hebben.

Amazon Prime Video

Je zou het tussen al het Netflix- en Disney-geweld bijna vergeten, maar Amazon Prime Video is ook beschikbaar in Nederland. De streamingdienst van Amazon kost 5,99 euro per maand. Dan kun je in HD en Ultra HD op maximaal drie apparaten tegelijkertijd streamen. Naast eigen series, films en documentaires kun je ook grote films uit de bioscopen checken. Het aanbod is kleiner dan dat van Netflix, maar unieke projecten als de nieuwe show van mannen achter Top Gear zorgen voor een interessante propositie.

Amazon Prime Video
De Amazon Original Jack Ryan (Bron: Amazon)

Videoland

Videoland is een Netflix-killer van eigen bodem, vol Nederlandse series en programma’s. Daardoor kun je bijvoorbeeld The Voice of Holland’s Next Top Model kijken, Nederlandse reality-televisie die je niet op de internationale concurrenten kunt vinden. Een abonnement kost 8,99 euro per maand. Er staan ook internationale series en films op, maar daarin moet Videoland wel duidelijk onder doen voor zijn concurrenten.

Disney+

Disney Plus is eindelijk in Nederland beschikbaar. De gigant heeft decennia aan films uit de kluis (en van Netflix) getrokken. Denk aan alle animatiefilms van Disney zelf, maar ook de producties van Pixar, Star Wars en Marvel. Daarvoor betaal je 6,99 euro. Dan kun je in 4K op maximaal vier schermen tegelijkertijd kijken. Daarmee is de dienst een stuk goedkoper dan Netflix, maar dan moet je het wel enkel doen met de hierboven genoemde franchises en National Geographic. Korte films en verwijderde scènes bij je favoriete Disney films zijn tevens interessante extraatjes.

Pixar film beste Disney Plus
Bron: Pixar

Apple TV+

Apple TV+ is de nieuwe streamingdienst van Apple. Een abonnement gaat 4,99 euro kosten, maar bij de aanschaf van een nieuwe Apple gadget krijg je een jaar gratis. Je kunt voor die prijs in 4K streamen op maximaal zes apparaten. Op 1 november is de dienst meteen wereldwijd beschikbaar, waaronder in Nederland. Het aanbod bestaat enkel uit nieuwe en dus originele producties van Apple zelf. Je zult dus geen bekende franchises aantreffen. Apple positioneert TV+ dus niet zo zeer als Netflix-killer, meer als extraatje bovenop de andere diensten van het bedrijf.

NPO Start Plus

NPO Start Plus is de betaalde versie van NPO Start. Abonnees kunnen hun favoriete NPO-programma’s in HD terugkijken, zonder reclame. Het aanbod blijft dus beperkt tot series, documentaires en films die op televisie zijn uitgezonden. In de meeste gevallen ook van jaren terug.

NLZIET

NLZIET is een interessant alternatief voor NPO Start Plus. Voor 7,95 euro per maand krijg je beschikking over programma’s van RTL, Talpa en de NPO. Het gaat in totaal om 21 zenders en je kunt programma’s zonder reclame tot zeven dagen na de uitzending terugkijken.

Cinemember

Cinemember is een streamingdienst voor liefhebbers van arthousefilms. Voor 9,99 euro kun je op maximaal vier schermen tegelijkertijd meer dan 600 films kijken. Het filmaanbod is daarmee kleiner dan dat van bijvoorbeeld Netflix. In tegenstelling tot die dienst heb je dan echter wel uitsluitend beschikking over prijswinnende arthousefilms van hoge kwaliteit. Als dat je ding is, dan is Cinemember een hele goede deal.

Cinemember
De Oasis-documentaire Supersonic staat ook op Cinemember

Fear Unlimited & Horrify

In Nederland zijn ook twee streamingdiensten voor horror beschikbaar, Fear Unlimited en Horrify. Fans van het genre hoeven zich voorlopig dus niet te vervelen. Fear Unlimited kost 6,66 euro per maand, Horrify 6,95 euro. Beide diensten hebben een vergelijkbaar aanbod. De nieuwste horror-films die net uit de bioscoop komen zul je er vaak niet vinden, maar honderden oudere titels wel. Echt voor de liefhebbers dus.

Reageer op artikel:
Netflix en meer: deze 10 streamingdiensten komen naar Nederland
Sluiten