Stiekem Netflix op werk kijken: deze briljante truc maakt het mogelijk

Het moge duidelijk zijn dat je tijdens werktijd gewoon behoort te werken. Daar krijg je immers voor betaald. Maar ja, soms heb je loze momentjes waarop je even niks te doen hebt. Momenten waarop je het liefst Netflix aan zou slingeren.

Netflix op werk

Zodat je verder kunt gaan met je favoriete serie. Even een aflevering tussendoor, als pauze. Helaas gaat dat niet zo makkelijk, want elke collega die een blik op je scherm kan werpen weet dan immers meteen dat je aan het slacken bent. En nee, dan hebben we het niet over de chat tool.

Gelukkig heeft een handige ontwikkelaar een oplossing voor dit ‘probleem’ bedacht. Hij heeft een extensie voor Chrome in elkaar gesleuteld, genaamd Netflix Hangouts. Deze extensie helpt je met het stiekem kijken van je favoriete films en series op de streamingdienst.

Het werkt als volgt: je opent Netflix, en klikt de aflevering of film aan die je wilt gaan kijken. Vervolgens klik je in het menuutje van Chrome op het icoontje van deze extensie. Dan wordt er een nieuwe conference call geopend, waardoor het net lijkt alsof je druk bezig bent met digitaal vergaderen.

In werkelijkheid ben je alleen aan het focussen op het schermpje rechtsonder, want daarin wordt je Netflix-titel getoond. Wanneer een collega echt lang over je schouder meekijkt, dan zal het diegene helaas wel opvallen dat je een call hebt met drie klanten/collega’s en een aflevering van Stranger Things…

Slack op werk Netflix

Creatieve experimenten

In de praktijk zal waarschijnlijk niemand dit daadwerkelijk proberen, al was het maar omdat het afdoet aan de kijkervaring. De extensie is ontwikkeld door Mschf Internet Studios, een collectief dat de afgelopen jaren meerdere creatieve experimenten lanceerde.

Denk aan een Slack-kanaal (ja, dit keer wel de chat tool) waarin 1000 dollar aan prijzengeld werd geboden voor de eerste persoon die elke dag het woord van de dag kon gokken. Slack sloot het kanaal binnen een week.

Ook leverden ze Tabagotchi af, een virtueel monster dat langzaam stierf, tabblad per tabblad dat de gebruiker opende. Je merkt het al: de experimenten van deze ontwikkelaars zijn meer bedoeld als komische creatieve uitspattingen, dan dat ze je daadwerkelijk op kantoor gaan helpen. Daarvoor kun je het beste even doorzoeken, want er zijn vele tools die Netflix bijvoorbeeld in Slack of Word verbergen. Wij zijn in ieder geval niet verantwoordelijk voor de problemen die je op werk krijgt!

🦀Check ook: De C Seed 301 Outdoor TV is een next level bakbeest

Reageer op artikel:
Stiekem Netflix op werk kijken: deze briljante truc maakt het mogelijk
Sluiten