Noah Korevaar
Noah Korevaar Netflix 12 dec 2019

Netflix komt met ambitieuze dramaserie over… Spotify

Hoe Facebook is ontstaan hebben we allemaal kunnen zien in de film The Social Network. De ontstaansgeschiedenis van Snapchat wordt uit de doeken gedaan op de aankomende streamingdienst Quibi en daar komt nog een belangrijke startup bij: Spotify. Niet op de muziekstreamingdienst zelf, maar op Netflix.

Netflix x Spotify

De Zweedse streamingdienst vertelt zijn verhaal dus niet zelf middels bijvoorbeeld een podcast. In plaats daarvan werkt Netflix aan een gescripte serie over het begin van Spotify en hoe het bedrijf de manier waarop men wereldwijd muziek luistert totaal heeft veranderd. Het gaat dus niet om een documentaireserie.

“Het verhaal van Spotify is een goed voorbeeld van hoe een lokaal verhaal een wereldwijde impact kan hebben,” aldus Tesha Crawford, directeur van International Originals Northern Europe bij Netflix. “We zijn erg enthousiast om dit succesverhaal tot leven te brengen en we kijken ernaar uit om onze geweldige samenwerking met regisseur Per-Olav Sørensen en het team van Yellow Bird UK voort te zetten.”

Dat team werkt voor de streamingdienst tevens aan een crime-serie, genaamd Young Wallander. De Spotify serie wordt geregisseerd door Per-Olav Sørensen, een Noorse regisseur. Berna Levin, die je kunt kennen van Hidden of The Girl in the Spider’s Web, is aan boord als producent.

Grote uitdaging

De serie zal zich focussen op Daniel Ek en zijn partner Martin Lorentzon, die samen Spotify oprichtten in Zweden. Juist de context van dat moment is interessant, omdat de muziekindustrie op instorten stond en piraterij een enorm probleem vormde.

Netflix Spotify
Daniel Ek TORU YAMANAKA / AFP

“Ik ben heel blij dat ik deze tijdige en vermakelijke serie voor Netflix mag maken. Het verhaal van hoe een kleine groep Zweedse insiders van de techindustrie muziek heeft getransformeerd – hoe we ernaar luisteren en hoe het is gemaakt – is echt een verhaal voor onze tijd. Dit is niet alleen een verhaal over de manier waarop al onze levens in het afgelopen decennium zijn veranderd, het gaat ook over de strijd om culturele en financiële invloed in een geglobaliseerde, gedigitaliseerde wereld, ” aldus Berna Levin.

Verhaal zonder einde?

De regisseur van het project erkent hoe lastig het is om een verhaal te vertellen zonder einde. Net zoals voor The Social Network gold, gezien Facebook na de gebeurtenissen uit die film totaal is veranderd. Inclusief de publieke opinie rondom Facebook:

“Het verhaal is echt opwindend en uitdagend, “voegde Per-Olav Sørensen toe. “Uitdagend omdat het Spotify-verhaal nog niet is afgelopen – het gaat nog steeds door op hoge snelheid en zal waarschijnlijk veranderen terwijl we aan het project werken.”

Netflix heeft nog geen releasedatum voor het ambitieuze project onthuld. ?Check ook: Netflix test slimme knop die je snel films en series voorschotelt

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Bloomberg

Reageer op artikel:
Netflix komt met ambitieuze dramaserie over… Spotify
Sluiten