Redactie
Redactie Films & Series 21 okt 2019
Leestijd: 2 minuten

Netflix verliest het: biedingsoorlog South Park loopt op tot half miljard

Er is een biedingsoorlog gaande om de streamingrechten van South Park. Volgens Variety lopen de biedingen inmiddels op tot een half miljard dollar. Het gaat daarbij uitsluitend om rechten voor Noord-Amerika en Netflix lijkt het loodje al te hebben gelegd.

Viacom, het moederbedrijf van Comedy Central, en South Park-makers Trey Parker en Matt Stone zouden op het moment met zes verschillende partijen praten. Van de grote namen zou alleen Netflix daar niet meer tussen zitten.

De uitzendrechten voor South Park lopen flink in de papieren omdat de serie al erg lang loopt. Momenteel wordt het 23e seizoen van de animatie-show rond jongetjes Stan Marsh, Kyle Broflovski, Eric Cartman en Kenny McCormick uitgezonden.

Streamingservices hebben afgelopen maanden de jacht ingezet op populaire hitshows uit het verleden. Vorige maand wist Netflix die van Seinfeld te bemachtigen, nadat HBO Max in de zomer de rechten van Friends binnenhaalde. Na de lancering van NBC Universal’s streamingservice Peacock in 2021 is serie The Office exclusief daar te zien. Het is op dit moment niet duidelijk of alle nieuwe streamingservices ook naar Nederland komen, en wat dat betekent voor de lokale uitzendrechten. Hoe het zit met de rechten op Netflix Nederland is ook onduidelijk.

South Park op Netflix Nederland

Wees gerust, er staan sinds kort zes seizoen van South Park op Netflix Nederland. Zonder al te veel fanfare stelde de streamingdienst een paar weken geleden de serie beschikbaar in Nederland. Gezien de simpele animatiestijl zou je zeggen dat het weinig uitmaakt, maar de afleveringen spatten van je beeldscherm af in glorieus 4K. Naast die complete seizoenen staat er ook een soort greatest hits verzameling op. Oftewel, de beste afleveringen van de seizoenen die niet op Netflix staan. Afgelopen weekend vroegen we een aantal grote fans die selectie eens te checken en bijna allemaal waren ze het met de keuzes eens. Check deze vier afleveringen die je sowieso moet kijken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Bron: ANP / Manners

Reageer op artikel:
Netflix verliest het: biedingsoorlog South Park loopt op tot half miljard
Sluiten