Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 15 okt 2020
Leestijd: 2 minuten

Social Distance: Netflix dropt quarantine-serie met grote namen

Er zijn meer streamingdiensten dan ooit, dus de vraag naar content is ook groter dan ooit. De huidige pandemie gooide dan ook flink roet in heten voor bijvoorbeeld Disney+. Netflix pakt het slim aan met een nieuwe serie genaamd Social Distance.

De crew achter Orange is the New Black heeft niet stilgezeten tijdens de lockdown. Jenhji Kohan, de vrouw die ons naast die Netflix Original ook Weeds bracht, heeft samen met de schrijvers achter Orange is the New Black namelijk een quarantine-serie gemaakt.

Social Distance

Terwijl in Hollywood alle sets werden gesloten, bedacht het team een concept dat ondanks de beperkingen uitgevoerd kon worden. Juist die beperkingen vormden een creatieve uitdaging, en tevens een setting die juist ijzersterk is: elke Netflix-abonnee kan zich er immers in herkennen.

Het resultaat? Een serie van acht afleveringen, waarbij elke aflevering á la Black Mirror een losstaand verhaal vertelt. Ze hebben allemaal twee dingen gemeen: stuk voor stuk gaan ze over hoe mensen zich verhouden in onzekerheid en isolatie, en Kohan heeft een blik vol bekende acteurs opengetrokken.

Social Distance, zoals de serie heet, speelt zich af tijdens de eerste maanden van de pandemie. Elke op zichzelf staande aflevering wordt verteld door een virtuele lens en legt de unieke emotionele ervaring vast van hoe mensen uit elkaar worden gedreven door de huidige omstandigheden, en geen andere keus hebben dan op afstand te communiceren en te vertrouwen op technologie om enig gevoel van verbondenheid te behouden.

Social Netflix trailer
Social Distance (Bron: Netflix)

Netflix schakelt grote namen in

Door middel van deze gevarieerde en diepgaande menselijke verhalen wil Social Distance de broodnodige catharsis bieden tijdens deze tumultueuze tijd en tegelijkertijd een momentopname van dit unieke moment in de geschiedenis vastleggen.

Alleen de crew achter de virtuele camera’s bestaat al grotendeels uit grote namen die we voornamelijk kennen van Netflix Originals. De serie is geproduceerd door Hilary Weisman Graham, schrijver van het laatste seizoen van Orange is the New Black. Ook GLOW-producente Tara Herrmann heeft geholpen, evenals niemand minder dan Blake McCornmick (Mad Men, True Detective).

Voor de camera kun je onder andere rekenen op Danielle Brooks uit Orange is the New Black en Mike Colter uit Luke Cage. Van een Zoom-begrafenis tot een koppel dat sinds de lockdown geen seks meer heeft: Social Distance belooft inderdaad een intrigerende momentopname te worden van de bizarre tijd waarin we leven.

Nu op Netflix!

Check hieronder de eerste trailer voor de experimentele Netflix Original. Alle acht afleveringen staan nu op Netflix.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Social Distance: Netflix dropt quarantine-serie met grote namen
Sluiten