Pim Jansen
Pim Jansen Films & Series 29 aug 2018
Leestijd: 2 minuten

Netflix sluit megadeal met Harlan Coben, de bedenker van hitserie Safe

Netflix heeft blijkbaar nog een beetje budget over van de eerder aangekondigde investering van acht miljard dollar in 2018. Onlangs werd bekend gemaakt dat Netflix zeer content is over de samenwerking met Harlan Coben voor de serie Safe. Dit resulteerde in een megadeal waarbij Netflix maar liefst veertien boeken van Coben gaat verfilmen.

De Netflix Original Safe verscheen in het voorjaar op Netflix. In de serie speelt Michael C. Hall (die je kent als Dexter uit Dexter) de hoofdrol. De goede ontvangst van de thriller is Netflix niet ontgaan en dat kwam zeker niet alleen door de uitstekende acteerprestaties van de cast. Aan de basis van het succes van Safe staat een sterk script van de hand van Harlan Coben. Bijzonder onderdeel van de deal omvat de verfilming van zijn laatste werk dat pas in 2019 uitkomt. Met een beetje geluk kun je dus eerst het boek lezen om vervolgens de film te gaan bekijken.

Harlan Coben

Harlan Coben wordt de executive producer

Coben zal in de nieuwe samenwerking niet alleen verantwoordelijk zijn voor bewerking van zijn verhalen, hij zal ook de rol van uitvoerend producent op zich nemen. Dat Coben in zijn nopjes is met de geslaagde onderhandelingen is een understatement: “Ik heb ervan genoten om met Netflix samen te werken voor Safe. De serie is over de gehele wereld erg goed ontvangen. Ik ben dan ook zeer blij dat we onze samenwerking voort gaan zetten, om op mondiale schaal films en series te produceren.”

Omdat het nieuws over de jongste Netflix deal nog zo vers is, zijn er nog geen details bekend gemaakt. Zo weten we nog niet wanneer het volgende verhaal can Coben op Netflix te zien zal zijn en ook zijn de titels van de boeken die worden verfilmd zijn nog niet bekend gemaakt. Meer Netflix nieuws, check je hier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.

Reageer op artikel:
Netflix sluit megadeal met Harlan Coben, de bedenker van hitserie Safe
Sluiten