Noah Korevaar
Noah Korevaar Netflix 14 nov 2019

Netflix sluit megadeal met Nickelodeon in strijd tegen Disney+

De grote zwakke plek van Netflix is dat de streamingdienst pas enkele jaren zijn eigen content maakt. Het afgelopen dinsdag gelanceerde Disney+ komt meteen gepaard met decennia aan films en series.

Netflix x Nickelodeon

Vol personages waarmee we allemaal zijn opgegroeid. Gelukkig kun je die nostalgie als streamingdienst alsnog in huis halen door met een flinke zak geld rond te gaan. In de streaming-oorlog heeft Netflix zojuist zijn volgende slag bekendgemaakt: het bedrijf heeft een megadeal gesloten met Nickelodeon. Toevallig net deze week.

De komende jaren wordt er nieuwe content ontwikkeld op basis van klassieke Nickelodeon personages, maar er zullen ook nieuwe franchises op poten worden gezet. Onder de deal vallen ook reeds aangekondigde specials rondom de Teenage Mutant Ninja Turtles en The Loud House.

De samenwerking is het resultaat van een eerdere test. Nickelodeon en Netflix brachten eerder dit jaar samen twee producties uit: Invader Zim: Enter the Florpus en Rocko’s Modern Life: Static Cling. Saillant detail: de laatste aflevering van Rocko’s Modern Life werd 22 jaar geleden op televisie uitgezonden. Als je in de jaren negentig bent opgegroeid, dan kun je dus op een lawine aan nostalgie rekenen.

Brian Robbins, de grote baas bij Nickelodeon, benadrukt dat “Nickelodeon’s volgende hoofdstuk zal bestaan uit het uitbreiden buiten lineaire platforms, en onze contentsamenwerking met Netflix verbreden is een belangrijke stap in die richting.”

Weet je nog?

Om je geheugen even op te frissen: Nickelodeon heeft een hoop geliefde cartoons voortgebracht. Denk aan onder andere Doug, Rugrats, Hey Arnold!, The Angry Beavers, Catdog, maar ook The Wild Thornberrys en Rocket Power.

Een hoop van die cartoons zijn ook de afgelopen decennia in Nederland uitgezonden, dus laat maar komen die nostalgiebom! In de loop van volgend jaar kunnen we al de eerste aankondigingen verwachten.

Top 10 BEST Nickelodeon Cartoons

Cartoon Network isn’t the only competition in town and Nickelodeon has provided some amazing animated shows over the years. I want to share with you all my personal Top 10 BEST Nickelodeon Shows!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

THR

Reageer op artikel:
Netflix sluit megadeal met Nickelodeon in strijd tegen Disney+
Sluiten