Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Netflix 22 jul 2020

Netflix onthult functie voor kijkers die last hebben van keuzestress

De meest populaire streamingdienst van dit moment is zonder enige twijfel Netflix. Dat heeft vooral te maken met het enorme aanbod en al hun eigen Originals, maar dat is nog niet alles. Wat we soms vergeten in onze lofzang is de app zelf. Deze werkt uitstekend en blijft door nieuwe toevoegingen ook steeds beter worden. Zo test Netflix op dit moment een shuffle functie.

Die is hard nodig, want er zit ook een keerzijde aan het enorme aanbod dat Netflix je woonkamer in gooit. Het is soms overweldigend. Het kiezen van een nieuwe serie of film is daarom niet altijd gemakkelijk. Op die momenten zou het lekker zijn als iemand de keuze voor je kan maken. Nou, dan hebben we goed nieuws voor je. Dit is namelijk precies wat Netflix gaat doen met de nieuwe shuffle functie.

Nooit meer keuzestress op Netflix

Bij meerdere Netflix-gebruikers is deze functie in de afgelopen periode opgedoken. Wat ze voorgeschoteld krijgen is een shuffle knop onder een bepaalde film of serie en in het menu. Wanneer je op deze knop klikt neemt Netflix je mee naar een nieuwe film of serie. Ook krijgen je een korte uitleg waarom de streamingdienst denkt dat je hier blij van gaat worden. Dit doet Netflix op basis van series en films die je eerder bekeken hebt.

Vooral voor mensen die moeite hebben met kiezen is dit een uitkomst. In plaats van eindeloos scrollen kun je nu Netflix het werk laten doen. Daar is blijkbaar veel vraag naar. Er is zelfs een term voor mensen die overweldigd raken door het enorme aanbod: Netflix Decision Paralysis Syndrome (NDPS). Voor iedereen die daar wel eens last van heeft, lijkt de oplossing dus in aantocht.

Nog even geduld

Dit is overigens niet de eerste keer dat de shuffle functie opduikt binnen Netflix. In het afgelopen jaar werd er door meerdere gebruikers al eens melding gemaakt van deze knop. Het ging toen om tests en er is een kans dat dit ook nu het geval is, maar het kan ook zijn dat de functie nu daadwerkelijk uitgerold wordt. We gaan het vanzelf merken.

Heb je de shuffle functie nog niet en ben je nu op zoek naar een nieuwe serie? probeer dan eens één van deze 5 onbekende Original-series met een 100% score op Rotten Tomatoes.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Forbes

Reageer op artikel:
Netflix onthult functie voor kijkers die last hebben van keuzestress
Sluiten