Thomas Aalderink
Thomas Aalderink | LinkedIn Netflix 19 augustus 2020

Netflix-serie The Umbrella Academy verslaat topseries en breekt record

Eind vorige maand verscheen het tweede seizoen van The Umbrella Academy. Deze bijzondere superheldenserie van Netflix wist bij zijn debuut een flinke fanschare te vergaren en plukt daar nu de vruchten van. De tweede reeks afleveringen wordt namelijk fanatiek gebinged op Netflix. The Umbrella Academy doet het zelfs zo goed dat de serie een belangrijk record heeft gebroken.

The Umbrella Academy staat namelijk voor de veertiende dag op rij bovenaan in de top tien van Netflix. Er is tot nu toe maar één serie erin geslaagd om hetzelfde voor elkaar te krijgen, en dat was 13 Reasons Why. Ook die serie stond twee weken onafgebroken bovenaan de hitlijst. The Umbrella Academy heeft dat record geëvenaard en zelfs gepasseerd als je naar het aantal uren kijkt.

Netflix record gebroken door The Umbrella Academy

The Umbrella Academy verslaat hiermee niet alleen 13 Reasons Why, maar ook andere grote series op Netflix. Op plek drie vinden we Dead to Me met tien dagen op rij. Daarachter staan Space Force (7 dagen), Cursed (6 dagen), Never Have I Ever (6 dagen) en On My Block (6 dagen).

Toch moet The Umbrella Academy nog even doorzetten om de absolute nummer één te worden. Bovengenoemd record geldt namelijk voor de zogenaamde scripted series. Hieronder vallen nagenoeg alle succesvolle series van Netflix, maar er is één hele belangrijke uitzondering. Wanneer je ook non-scripted series gaat meenemen in de lijst komt namelijk ook Tiger King om de hoek kijken.

Tiger King seizoen 2

De meest bizarre documentaire van dit jaar stond namelijk 27 dagen op rij bovenaan in de Netflix top tien. Een ongekende prestatie die voorlopig waarschijnlijk niet gebroken gaat worden. Althans, niet door een andere serie. Misschien kan Tiger King zijn eigen record gaan breken met een tweede seizoen. Dan moet Netflix er alleen wel uit zien te komen met Carole Baskin. De kersverse eigenaresse van Joe Exotic’s dierenpark wil wel meewerken, maar alleen voor dit enorme bedrag.

Reageer op artikel:
Netflix-serie The Umbrella Academy verslaat topseries en breekt record
Sluiten