Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Films & Series 16 aug 2018
Leestijd: 2 minuten

Slecht nieuws: Netflix serie ‘Shooter’ gecanceld, maar er is nog hoop!

Iedere vrijdag kijken we weer reikhalzend uit naar een nieuwe aflevering van Shooter. Het is zeker niet de beste serie ooit, maar het avontuur van Bob Lee Swagger is wel spannend en kijkt lekker weg. We zijn dan ook teleurgesteld dat we je moeten meedelen dat de serie gecanceld is. In Amerika lopen de kijkcijfers terug en daarom heeft USA Network besloten dat er geen vierde seizoen komt.

Huh, Shooter is toch een Netflix Original? Dat klopt, maar dat wil niet zeggen dat de streamingdienst de serie ook daadwerkelijk maakt. Meestal koopt Netflix de uitzendrechten voor bepaalde landen en noemt het dan een Original. Shooter wordt namelijk gemaakt door USA Network (tevens de makers van Suits en Mr. Robot) en die zijn niet tevreden. In Amerika lopen de kijkcijfers al sinds het eerste seizoen steeds verder terug en een vierde seizoen is gewoon niet rendabele voor het televisienetwerk.

Er is nog hoop!

Vervelend voor ons en Netflix, want in Europa wordt de serie met Ryan Phillippe best goed bekeken. Dat Shooter hier wel een succes is, heeft USA Networks weinig aan. Ze krijgen namelijk een vast bedrag voor de uitzendrechten, maar er wordt dus geen geld verdiend aan reclames. Of de serie het hier goed doet op Netflix kan USA networks dus behoorlijk aan hun derrière oxideren.

Toch kan het succes hier alsnog de redding gaan worden van Shooter. Er gaan namelijk geruchten dat de serie bij een andere partij ondergebracht gaat worden. Paramount Network is een naam die regelmatig valt. Mocht een andere zender de serie overnemen, dan is dit geen garantie dat het vierde seizoen hier gewoon op Netflix komt. De afspraken zijn gemaakt met USA Network. Als een nieuwe partij verder gaat met Shooter moet Netflix met hen gaan onderhandelen over de rechten.

Shooter op Netflix

Laten we hopen dat het uiteindelijk allemaal goed komt, want Shooter is gewoon een lekkere serie om tussendoor te kijken. Gelukkig kunnen we voorlopig nog even genieten van het derde seizoen. Iedere vrijdag verschijnt er namelijk een nieuwe aflevering op Netflix en we hebben er nog vijf te gaan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Deadline

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.

Reageer op artikel:
Slecht nieuws: Netflix serie ‘Shooter’ gecanceld, maar er is nog hoop!
Sluiten