‘Maniac’ is de nieuwe duistere Netflix komedie met Jonah Hill en Emma Stone

Is duistere humor een beetje jouw ding? Dan is het goed dat we je aandacht hebben. Netflix komt namelijk met een veelbelovende serie die de potentie heeft om jouw nieuwe binge te worden. Maniac heeft namelijk niet alleen een interessant verhaal, maar ook nog eens een ijzersterke cast en een zeer capabele regisseur aan het roer. Dit zou maar zo één van de toppers van 2018 kunnen worden.

Zoals je waarschijnlijk al gezien hebt, zijn de belangrijkste rollen weggelegd voor Emma Stone en Jonah Hill. Daarnaast heeft ook Justin Theroux een terugkerende rol te pakken. De regie is in handen van Cary Fukunaga en die naam zal fans van True Detective bekend voorkomen. Deze man was namelijk verantwoordelijk voor de regie van het eerste seizoen van deze HBO serie. Dit is overigens niet de eerste keer dat hij voor Netflix aan de slag gaat, want in 2015 deed hij ook al de regie voor Beast of no Nation en The Alienist.

Interessant verhaal

Maniac draait om Annie Landsberg (Emma Stone) en Owen Milgrim (Jonah Hill). Eerstgenoemde heeft een nogal moeizame relatie met haar moeder en zussen. Hier is ze zo op gefixeerd dat ze lichtelijk doordraait. Owen is de zoon van een rijke tycoon uit New York. Genieten van die rijkdom kan hij alleen niet, want de beste man is zo schizofreen als een deur.

Dit duo met de nodige problemen zoekt een oplossingen en komen in contact met de door Justin Theroux gespeelde Dr. James K. Mantleray. Hij heeft een radicale behandeling ontwikkeld waarmee hij patiënten met geestelijke problemen kan helpen. Althans, dat is wat hij claimt. In Manaic gaan we ontdekken of dit ook daadwerkelijk zo is. Dit gebeurd vooral aan de hand van de relatie tussen Annie en Owen die tot aan dat moment totale onbekenden van elkaar zijn.

Maniac op Netflix

De teaser die onlangs verscheen is sfeervol en zet een bijzonder stijltje neer, maar geeft weinig weg over wat precies kunnen verwachten van de serie. Onze interesse is in ieder geval gewekt. Nu is het wachten tot 21 september, want vanaf dan is Maniac te zien op Netflix.

Youtube

Reageer op artikel:
‘Maniac’ is de nieuwe duistere Netflix komedie met Jonah Hill en Emma Stone
Sluiten