Netflix legt megabedrag neer voor uniek script van X-Men producent

Netflix heeft een recordbedrag neergelegd voor een nieuw script. Zonder acteurs, regisseurs of ander betrokken talent. Waarom? Omdat de producent achter X-Men en talloze andere succesvolle films het geschreven heeft!

Simon Kinberg is een grote naam in Hollywood. Hij was de Kevin Feige (baas bij Marvel Studios) van de X-Men franchise, de architect van die filmreeks. Daarnaast had hij een vinger in de pap bij films als Sherlock Holmes, Jumper, Logan, Chappie, Elysium en zo kunnen we wel even door gaan. Het zal je dan ook niet verbazen dat hij als producent in trek is.

Zeldzaam: nieuw script van Simon Kinberg

De scenarist, producent en regisseur heeft een grote deal met Netflix te pakken. Het ging namelijk afgelopen weekend los van Hollywood, zo meldt Deadline. Kinberg heeft sinds Mr. and Mrs. Smith geen volledig origineel script meer afgeleverd. Daar komt nu veranderen, met de film Here Comes The Flood.

Voor bieders dus een kans om een nieuwe originele franchise op te zetten, zonder te moeten betalen voor licenties of comics. Voeg daar Kinberg aan toe, met vele succesnummers op zijn naam, en je hebt een script waar elke studio wel oren naar heeft. Ondanks het feit dat er nog geen acteurs of regisseur gevonden zijn.

Netflix biedt ongekend gedrag

Volgens Deadline hebben verschillende grote studio’s “furieus” tegen elkaar opgeboden. Uiteindelijk heeft Netflix de veiling gewonnen, en daarmee dus de rechten om de film in productie te brengen. Naar verluidt heeft de streamingdienst er een recordbedrag voor betaald.

Men spreekt van een deal in de miljoenen. Dan hebben we het dus enkel over het script, zonder acteurs of ander talent dat al heeft getekend. Dat is extreem zeldzaam in Hollywood, en laat dus zien hoe veel vertrouwen men erin heeft dat Simon Kinberg vijftien jaar na Mr. and Mrs. Smith opnieuw kan scoren met een originele film.

Overvalfilm

Here Comes the Flood is een karaktergedreven heist movie en liefdesverhaal in een, waarbij de kijker de overval door de film heen ziet ontwikkelen. Precies het type script waar grote acteurs graag hun naam aan verbinden, aldus experts.

Goede week voor Netflix

Het was sowieso een goede filmweek voor Netflix. De streamingdienst won tevens een veiling voor Ball and Chain, een film waar wel al namen aan verbonden zijn. Namelijk, Dwayne ‘The Rock’ Johnson en Emily Blunt.

Ook heeft het bedrijf een deal met Joe Russo gesloten voor Extraction 2, en gaat Louis Leterrier Bright 2 regisseren. Tot slot werd David Ayer ingeschakeld om het boek Six Years van Harlan Coben te verfilmen. En dat dus allemaal in één week.

Het zal nog even duren voor het script van Simon Kinberg zijn vruchten af gaat werpen. In de tussentijd is hij druk bezig met een nieuwe science-fiction serie voor Apple TV+, geïnspireerd op de klassieker The War of the Worlds.

Deadline

Reageer op artikel:
Netflix legt megabedrag neer voor uniek script van X-Men producent
Sluiten