Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Films & Series 31 jan 2018
Leestijd: 2 minuten

De intense Netflix-thriller ‘Mute’ is een must watch voor Sci-Fi liefhebbers

De zoon zijn van een grootheid is een zware last. Veel voetballers, artiesten en acteurs gingen gebukt onder deze immense druk. Daarom koos de zoon van David Bowie ervoor om een andere weg in te slaan dan zijn vader. Duncan Jones liet de muziek voor wat het is en stortte zich vol op de filmwereld. Binnenkort staat zijn nieuwste film genaamd Mute op Netflix en de trailer is veel belovend.

Het verhaal van Mute speelt zich af in Berlijn zo rond het jaar 2060. De Duitse hoofdstad is in deze nabije toekomst een smeltkroes geworden van immigranten. In deze bijzondere science-fiction wereld leeft ook Leo Beiler. Een dove barman die leeft voor het meisje waar hij van houdt. Wanneer zij opeens verdwijnt, verandert zijn hele leven. Hij zet alles op alles om haar terug te vinden en belandt zo in de donkere krochten van deze met neon gevulde wereld.

In zijn zoektocht ontmoet hij een tweetal nogal bijzondere chirurgen uit Amerika. Zij weten meer over de verdwijning, maar het blijft onduidelijk aan welke kant ze staan. Heeft hij hun hulp nodig om haar te vinden of vormen zij juist een bedreiging? Voor wie de wereld en het stijltje bekend voorkomt, Mute speelt zich af in hetzelfde universum als een andere film van Duncan Jones: Moon.

De Blade Runner achtige wereld is de grootste ster, maar ook de cast is zeker niet mis. Zo zien we Alexander Skarsgård (True Blood en The Legend of Tarzan) als Leo Beiler. Zijn belangrijkste tegenspelers zijn de twee chirurgen die gespeeld worden door Paul Rudd (Ant-Man) en Justin Theroux (Mulholland Drive).

Mute op Netflix

Mute wordt gemaakt in samenwerking met Netflix en zal dan ook als eerste te zien zijn via de welbekende streamingdienst. Lang hoeven we daar in ieder geval niet op te wachten, want Mute staat vanaf 23 februari online. Zeker als je een liefhebber bent van films als Blade Runner, Total Recall en Minority Report ga je een prima tijd beleven met deze nieuwe Netflix film.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
De intense Netflix-thriller ‘Mute’ is een must watch voor Sci-Fi liefhebbers
Sluiten