Laatste kans op Netflix: deze 6 topfilms verdwijnen vrijdag

Vrijdag is het weer eens zo ver: Netflix gaat weer een flink aantal films en series schrappen, waarvan de licenties zijn verlopen. We zetten zes aanraders op een rijtje die je nog snel kunt checken.

Train to Busan (IMDb: 7.5)

Het zombie-genre is sinds de explosieve populariteit van The Walking Dead volledig uitgemolken. Het fantastische Train to Busan bewijst gelukkig dat ook zombie-films nog steeds kunnen verrassen. De Zuid-Koreaanse regisseur Sang-ho Yeon vertelt het verhaal van Sok-Wow en zijn dochter, die vastzitten in een hogesnelheidstrein die op het moment van vertrek aangevallen wordt door zombies. Fans die na Parasite meer uit die hoek willen checken, moeten zeker Train to Busan voor vrijdag nog even aanslingeren!

Lupin the Third Part 4 (IMDb: 7.8)

Lupin the Third is een verslavende avonturenserie uit Japan, al decennia lang een succesformule. Bij Japanse animatie denk je waarschijnlijk meteen aan halfnaakte vrouwen en ontoegankelijke designs, maar Lupin the Third bewijst dat het ook anders kan. De serie is niet voor niks vooral populair in Italië. Ook helpt het dat de animatie werkelijk schitterend is en de serie zichzelf allesbehalve serieus neemt. Hartverwarmende avonturen vol humor, een aanrader!

Netflix: The Pianist (IMDb: 8.5)

De jonge pianist Wladyslaw Szpilman (ja, die naam moesten we kopiëren en plakken) treedt op de Poolse radio op met ‘Nocturne in d-mineur’ van Frédéric Chopin. Bombardementen zorgen ervoor dat hij zichzelf amper kan horen spelen. We zien Warschauw verzwolgen worden door de bezetting, van de eerste getto’s en deportaties tot de Joodse opstand. Szpilman probeert te overleven in die meedogenloze chaos, met hulp van het verzet. Het resultaat is een indrukwekkende film, die in tegenstelling tot veel genregenoten inzoomt op één persoon, en daarmee des te treffender de impact van de Tweede Wereldoorlog weet te tonen.

How the Beatles Changed the World (IMDb: 7.0)

We kennen allemaal de muziek van de Beatles, maar ken je ook het verhaal van hoe de Britse band uit Liverpool de wereld veroverde? Wij dachten van wel, maar toch wist How the Beatles Changed The World continu te verrassen. Het is niet de meest flashy en moderne documentaire die je ooit gezien hebt, maar door de rijke muziek en geschiedenis van de Beatles vergeet je dat al snel.

Before the Flood (IMDb: 8.3)

Deze documentaire van Fisher Stevens en Leonardo DiCaprio gaat over de impact van klimaatverandering op de wereld. Van het uitsterven van bedreigde diersoorten tot inheemse gemeenschappen die geen kant meer op kunnen: Before the Flood schetst een onthutsend beeld van onze toekomst. Kijkers volgen de beroemde acteur Leonardo DiCaprio, terwijl hij de wereld rondreist om iedereen op te roepen om actie te ondernemen voor het te laat is.

Gun Runners (IMDb: 8.5)

Je merkt het al, Netflix loost op vrijdag vooral een flink aantal geprezen documentaires. Daaronder valt helaas ook Gun Runners, een van de beste sportdocumentaires van de afgelopen jaren. Gun Runners gaat over de marathonlopers uit Kenia Rift Valley, die tot de absolute top van de sport behoren. Ze zijn het neusje van de zalm, maar lang niet altijd om geld te verdienen. Vaker dan je zou denken is de beweegreden het willen ontsnappen van de criminaliteit. Een indrukwekkende film.

Reageer op artikel:
Laatste kans op Netflix: deze 6 topfilms verdwijnen vrijdag
Sluiten