Laatste kans: Netflix schrapt deze 10 films en series (met IMDb-score!)

Netflix gaat de komende dagen weer een hoop films en series schrappen. We hebben IMDb erbij gepakt en de beste titels voor je op een rijtje gezet, die je niet mag missen.

Van een verrassende rol voor Daniel Radcliffe tot Oscar-winnaar Spotlight: deze 10 films en series gaan snel van Netflix verdwijnen.

Forever Pure (IMDb: 7.5)

Voor fans van fascinerende sportdocumentaires is Forever Pure een must. Deze documentaire volgt de Israëlische voetbalclub Beitat Jerusalem, tijdens het seizoen 2012-2013. Het is met afstand de meest populaire voetbalclub van het land, maar ook het enige team waar nog nooit een moslimspeler het veld heeft mogen spelen. Tijdens dat beruchte seizoen zet de schatrijke Israëlisch-Russische eigenaar via een geheime transfer opeens alsnog twee moslimspelers op het veld. Met alle gevolgen van dien.

Verdwijnt op 28 mei

Spotlight (IMDb: 8.5)

Ja, helaas, Oscar-winnaar Spotlight gaat van Netflix verdwijnen. Deze film uit 2015 won de Oscar voor Beste Film. Mark Ruffalo en Michael Keaton spelen de hoofdrol in dit waargebeurde verhaal. Spotligjt is namelijk de naam van het team dat voor de krant The Boston Globe het kindermisbruik in de Katholieke Kerk aan het licht bracht. Een operatie van jewelste, met grote gevolgen voor de journalistiek en de Katholieke Kerk.

Verdwijnt op 28 mei

Girl, Interrupted (IMDb: 7.3)

Girl, Interrupted is zo’n film die vooral zoveel jaar later opvalt als een unieke film met veel toptalenten. Winona Ryder en Angelina Jolie spelen namelijk de hoofdrollen, toen nog jonge actrices. Logan-regisseur James Mangold levert een indrukwekkende film af over een psychiatrische inrichting. Susanna wordt daar opgenomen na een mislukte suïcidepoging. Ze raakt bevriend met andere vrouwen, tot de extent dat haar vriendje Toby bang is dat hij haar kwijtraakt.

Verdwijnt op 29 mei

Full House (IMDb: 6.6)

Fans hopen nog op een last-minute verlenging, maar het lijkt erop dat de populaire sitcom Full House van Netflix gaat verdwijnen. Een langlopende familieserie over drie mannen die opeens voor een pittige taak komen te staan: het opvoeden van drie jonge dochters. Geen bijzonder origineel concept, maar wel een context die zich leent voor talloze afleveringen vol onschuldige humor. Ach, we hebben altijd Fuller House nog!

Verdwijnt op 31 mei

Green Room (IMDb: 7.0)

Laat je niet afschrikken door het horror-label, want Green Room is vooral een thriller. Sterker nog, online spreken kijkers hun verbazing uit over het feit dat de studio het überhaupt horror durft te noemen. Patrick Stewart speelt de hoofdrol in deze bijzondere film over een punkband. Ze worden uitgenodigd om op te treden voor een publiek vol skinheads. Ondanks de reputatie van dat type publiek besluiten ze de opdracht aan te nemen, omdat ze het geld goed kunnen gebruiken. Wanneer ze op de locatie aankomen, loopt echter al snel alles compleet uit de hand.

Verdwijnt op 31 mei

Life, Animated (IMDb: 7.5)

Life, Animated is een intrigerende documentaire over Owen, een jongetje met autisme dat op driejarige leeftijd opeens stopt met praten. Hij glijdt af in een afgesloten wereld, waarin communicatie geen optie meer lijkt te zijn. Tot hij vier jaar later opeens op één ding begint te reageren: Disney-films. Opeens worden er weer deuren geopend en is er licht aan het einde van de tunnel. Animatiefilms bieden de jonge Owen een weg terug, en hoe! Een zeer interessant verhaal.

Verdwijnt op 31 mei

This is It (IMDb: 7.3)

Michael Jackson had ambitieuze plannen voor zijn grote comeback, een nieuwe reeks concerten. Concerten die nooit hebben plaatsgevonden, doordat de popster onverwachts dood werd aangetroffen. This is It duikt in honderden uren aan opnames van de repetities voor de concerten, evenals beelden van achter de schermen. Zo krijgen de fans alsnog een beeld van hoe de ambitieuze concertreeks eruit gezien zou hebben, en hoe het eraan toe ging achter de coulissen.

Verdwijnt op 31 mei

The Remains of the Day (IMDb: 7.9)

Anthony Hopkins en Emma Thompson, wat een acteerwerk! Het is 1958. Een voormalig congreslid uit Amerika koopt een Brits landgoed op dat dreigt te verdwijnen. Hij besluit de butler en de kokkin te behouden. De vroegere huishoudster schrijft hem een brief, en zo ontstaat er een bijzondere vriendschap. Via flashbacks krijgen we te zien wat er zich op het landgoed heeft afgespeeld. Een ingetogen film die je nog lang bij zal blijven, al was het maar vanwege Hopkins die hier op de top van zijn kunnen speelt.

Verdwijnt op 31 mei

Penny Dreadful (IMDb: 8.3)

Helaas gaan de drie seizoenen van Penny Dreadful ook van Netflix verdwijnen. In de wereld van Penny Dreadful schuilen beroemde personages uit de literatuur in de donkerste uithoeken van Londen. Denk aan Dr. Frankenstein, Dracula maar ook bijvoorbeeld Dorian Gray. Beroemde klassieke horrorverhalen worden op briljante wijze samengebracht in het Victoriaanse Londen, gegoten in een uniek psychologische thriller-jasje.

Verdwijnt op 19 juni

Imperium (IMDb: 6.5)

Daniel Radcliffe (Harry Potter) speelt Nate Foster, een briljante FBI-agent die de opdracht krijgt om undercover te gaan in een lokale terroristengroep, die bezig zijn met het ontwikkelen van een bom. Hij belandt in de wereld van neo-nazi’s, en zijn enige lijntje met de buitenwereld is zijn supervisor.

Verdwijnt op 31 mei

Reageer op artikel:
Laatste kans: Netflix schrapt deze 10 films en series (met IMDb-score!)
Sluiten