Netflix houdt grote schoonmaak: deze klassiekers verdwijnen

Netflix gooit de bezem door zijn content. Weer een hele reeks films en series verdwijnt, waaronder de klassiekers Pulp Fiction en Scarface.

Als het om Netflix gaat, zijn we inmiddels al heel wat gewend. Van de op waarheid gebaseerde documentaires als Making A Murderer tot het sciencefiction-achtige Stranger Things. Om de voorraad beschikbare content zo actueel mogelijk te houden, komen er maandelijks weer nieuwe titels bij. Dat is natuurlijk goed nieuws, want zo blijft het leuk om naar Netflix te kijken. Het betekent echter ook dat een behoorlijk aantal titels verdwijnen.

Opvallend genoeg is de opruimploeg van Netflix overuren gaan draaien, er worden namelijk meer titels dan normaal verwijderd in juni. Nu zul je denken ‘so what’, er komt genoeg voor terug. Klopt helemaal, maar een aantal klassiekers verdwijnt ook en het zijn niet de minsten. Zo weten we nu dat films als Pulp Fiction en Scarface en de serie Hannibal niet meer terug zullen komen. Wees er dus snel bi.

Pulp Fiction

Pulp Fiction bestaat uit drie (of vier) verhalen in één film, afhankelijk van de vraag hoe je de opmaak van de film interpreteert.  Centraal staan de activiteiten en relaties van Marsellus Wallace, de bendeleider van een groep criminelen in L.A. en twee van zijn handlangers genaamd Jules Winnfield en Vincent Vega.

Pulp Fiction Official Trailer #1 – (1994) HD

Pulp Fiction movie clips: http://j.mp/1L5eDtj BUY THE MOVIE: http://amzn.to/u4q3x7 Don’t miss the HOTTEST NEW TRAILERS: http://bit.ly/1u2y6pr CLIP DESCRIPTION: Hit men, gangsters and robbers converge in Quentin Tarantino’s violent tale of revenge. Stars John Travolta Samuel L.

Hoewel Pulp Fiction de afzonderlijke verhalen in een niet-chronologische volgorde presenteert, is er wel sprake van een duidelijke verhaallijn. De film is niet alleen een ultiee klassieker, maar je ziet ook een generatie aan acteurs in de beginjaren van hun carrière. Zo zien we John Travolta als Vincent Vega, Samuel L. Jackson als Jules Winnfield, Bruce Willis als Butch Coolidge en Uma Thurman als Mia Wallace. Ook zien we de regisseur, Quentin Tarantino als Jimmie Dimmick. Maar Pulp Fiction behoeft geen uitleg. Streamen op Netflix, nu het nog kan!

Scarface

Mocht je Scarface nog nooit hebben gezien, dan heb je echt iets gemist. Centraal staat het verhaal van Tony Montana. Hij is een Cubaanse bootvluchteling die carrière probeert te maken in het criminele circuit van Florida. Dat gaat niet eenvoudig, maar na een periode als klusjesman, waarbij het vuile werk voor anderen opknapt, begint hij zijn eigen imperium.

Scarface Trailer HD (1983)

Director: Brian De Palma Cast: Al Pacino, Steven Bauer, Michelle Pfeiffer, Mary Elizabeth Mastrantonio Plot: In 1980 Miami, a determined Cuban immigrant takes over a drug empire while succumbing to greed.

Met het vergaren van rijkdom komen echter ook de onvermijdelijke problemen om de hoek kijken. Tony begint langzaamaan paranoïde te worden en tot overmaat van ramp staat hij duidelijk op de radar van politie en justitie. Scarface is een maffiafilm met een heerlijk rauw randje. We zeggen weer: streamen op Netflix, nu het nog kan!

Hannibal (serie)

Er zijn films die je bij wijze van spreken 100 keer gezien kunt hebben en nooit gaan vervelen, Hannibal is daar een goed voorbeeld van. Dr. Hannibal Lector is een ontsnapte seriemoordenaar die ondergedoken leeft in Florence. Maar er is dus ook een serie op Netflix. Nou ja, niet lang meer.

Hannibal: Season 1 Trailer

Trailer I cut for Hannibal Season 1 for international distribution. This version of the trailer is good for anyone who wants to see if they’d like the show without any big spoilers.

De serie Hannibal richt zich in drie seizoenen op de beginjaren van de relatie tussen de moordlustige kannibaal dr. Hannibal Lecter en criminoloog/ FBI-profiler Will Graham. Hugh Dancy en Mads Mikkelsen speelde de hoofdrol in de serie die van 2013 tot en met 2015 liep. De serie kreeg op IMDb een gemiddelde score van een 8,5!

Meer films en series die verdwijnen bij Netflix

Naast doe klassiekers verdwijnen er nog meer films en series van Netflix. De onderstaande films en documentaires kun je nog heel even bekijken. Per datum zie je welke films worden verwijderd.

13 juni 2019

 • Project Runway: Junior (3 seizoenen)
 • Martha Bakes (2 seizoenen)
 • The Art Of… (1 seizoen)
 • The Fashion Fund (1 seizoen)
 • I Own Britain’s Best Home (1 seizoen)
 • I Own Australia’s Best Home (1 seizoen)
 • The Hairy Bikers’s Asian Adventure (1 seizoen)
 • House Doctor Collection (1 seizoen)

14 juni 2019

 • After the Raves (1 seizoen)
 • The Horn (1 seizoen)
 • The Road Trick (1 seizoen)
 • Social Fabric (1 seizoen)
 • Screenland (1 seizoen)
 • Liquid Science (1 seizoen)

26 juni 2019

 • The Big Ward (1 seizoen)
 • Unveiled (1 seizoen)
 • Mega Food
 • Encounters With Evil (1 seizoen)
 • Nightmare Tenants, Slum Landlords
 • The Ugly Face of Beauty (1 seizoen)
 • Money for Nothing (1 seizoen)

Meer Netflix?

Met de grote schoonmaakactie van Netflix in de maand juni is er weer voldoende ruimte voor nieuw materiaal. Zo kunnen we vanaf 15 juni gaan kijken naar de  Amerikaans-Brits-Frans-Nederlandse oorlogsfilm ‘Dunkirk’ en weten we inmiddels ook dat er een derde seizoen van La Case de Papel aan gaat komen.

Reageer op artikel:
Netflix houdt grote schoonmaak: deze klassiekers verdwijnen
Sluiten