Deze nieuwe komedie/thriller serie van Netflix krijgt een 100% score op Rotten Tomatoes

Netflix is het jaar voortvarend begonnen met vele nieuwe Originals. Dat kunnen natuurlijk niet allemaal pareltjes zijn, maar de eerste echte grote knaller van 2019 is al binnen. Op 1 februari verscheen namelijk het eerste seizoen van Russian Doll en inmiddels zijn er voldoende reviews om een oordeel te vellen.

Dat doen we natuurlijk met de hulp van Rotten Tomatoes. Deze review verzamelwebsite is dé plek om te zien of een film/serie de moeite waard is. Alle recensies worden op een hoop gegooid en daar rolt dan een percentage uit. Is iedereen positief? Dan scoor je 100% op de Tomatometer. Geen enkel review mag negatief zijn, dus deze maximale score is niet voor veel films en series weggelegd, maar dus wel voor Russian Doll.

Russian Doll: bekend concept in nieuw jasje

Deze nieuwe Netflix Original gaat over Nadia. Een jonge vrouw die haar weg probeert te vinden in New York. Dat gaat gepaard met drugs, vrijblijvende relaties en slechte keuzes, totdat er iets vreemd gebeurt. Op haar verjaardag wordt ze aangereden. Een dodelijk ongeluk, maar dit betekent niet het einde. Ze wordt weer teruggezet naar haar verjaardag. Vervolgens komt ze weer om het leven en wordt weer teruggezet naar hetzelfde punt. Dit blijft zich vervolgens herhalen.

Dat verhaal doet je waarschijnlijk denken aan Groundhog Day of Edge of Tomorrow. Ook in die films zit de hoofdrolspeler vast in een cirkel. Toch doet Russian Doll het net weer even anders waardoor de serie uniek en fris aanvoelt. Dat wordt dan ook gewaardeerd door de kijkers.

Bijzonder verhaal, uitstekend uitgevoerd

Op dit moment zijn er 47 recensies van gerenommeerde critici online verschenen en die zijn allemaal enthousiast. Dat betekent een 100% Certified Fresh rating voor Russian Doll en ook op Metacritic scoort de nieuwe Netflix Original uitstekend. Op basis van 24 betrouwbare reviews krijgt Russian Doll gemiddeld een 8,9. Dat zijn cijfers om mee thuis te komen.

Russian Doll: Season 1 | Official Trailer [HD] | Netflix

Did you get the news? We’re about to die. Russian Doll from Amy Poehler, Natasha Lyonne, and Leslye Headland arrives February 1st.

Maar waarom is iedereen zo positief? Dat heeft verschillende redenen. Om te beginnen is het acteerwerk uitstekend. Vooral hoofdrolspeelster Natasha Lyonne krijgt veel lof. Ze slaagt er uitstekend in om het bizarre verhaal op overtuigende wijze over te brengen op de kijker. Dit verhaal mag dan bizar zijn, maar zit wel ijzersterk in elkaar. Het is slim geschreven en de komedie elementen zijn gewaagd. Deze combinatie werkt uitstekend en levert Russian Doll een 100% Rotten Tomatoes score op.

Nog meer 100% scores op Netflix

Russian Doll staat nu op Netflix en meer informatie over de serie kun je hier vinden. Ben je op zoek naar nog meer series die de maximale score hebben gekregen? Dan moet je hier zijn.

Klik hier om te zien welke nieuwe Originals er nog meer in februari op Netflix gaan verschijnen.

Reageer op artikel:
Deze nieuwe komedie/thriller serie van Netflix krijgt een 100% score op Rotten Tomatoes
Sluiten