Gaat Netflix te ver met de Anne Frank ‘roast’ door Adolf Hitler?

Onder de noemer humor kan alles, meent men. Daarbij ligt het ene thema wat gevoeliger dan het andere. Een roast van Anne Frank door niemand minder dan Adolf Hitler zou bijvoorbeeld zo maar wat mensen tegen het zere been kunnen stoten. Gaat Netflix te ver met deze Anne Frank-roast door Adolf Hitler? Geef je mening in de poll in dit artikel.

Historical Roasts

Historical Roasts is een nieuwe Netflix Original, waarin acteurs in de rol van historische figuren kruipen en elkaar gaan roasten. Een roast is een typisch Amerikaanse show waarin een persoon op ironische wijze wordt beledigd en/of geëerd. Normaal gesproken zijn dat beroemdheden, maar in Historical Roasts zijn het historische figuren. Zo worden in deze nieuwe Netflix Original onder anderen Cleopatra, Freddie Mercury, Abraham Lincoln en Muhammad Ali geroast. Ietwat uit de toon valt de roast van Anne Frank door Adolf Hitler.

adolf hitler, roast, anne frank, historical roasts, netflix, netflix original

Adolf Hitler wordt in deze betreffende aflevering van Historical Roasts gespeeld door acteur Gilbert Gottfried, Anne Frank door cabaretière Rachel Feinstein. Gottfried klapt er direct in als de show begint. “Hé Anne, hoe is het? Jemig, ik heb je niet meer gezien sinds je zo’ klein meisje was”, zegt de acteur, gevolgd door een Hitlergroet brengt. “Iedereen kent jou als een held en schrijfster van een bestseller, maar voor mij blijf je m’n kleine nummer 825060.” Goed, er zijn dus mensen die hier om kunnen lachen en mensen die het smakeloos vinden. Laat hieronder weten wat jij ervan vindt.

Poll: gaat Netflix te ver met de Anne Frank-roast door Adolf Hitler?

Een woordvoerder van Netflix heeft bij NU.nl gereageerd op de controverse. “We zijn ons ervan bewust dat Anne Frank en Adolf Hitler samen een gevoelig onderwerp vormen, vooral in Nederland. Maar wij geloven kracht van satire om ons anders naar zaken te laten kijken en het gesprek over de moeilijke historische momenten aan te wakkeren.” Historical Roasts is nu te bekijken op Netflix.

Reageer op artikel:
Gaat Netflix te ver met de Anne Frank ‘roast’ door Adolf Hitler?
Sluiten