Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Netflix 3 september 2019

Netflix zoekt met Chance the Rapper naar hip-hop talenten in Rhythm + Flow

Op 9 oktober komt de eerste muziekcompetitie van Netflix naar het platform. Dan hebben we het over Rhythm + Flow, met Cardi B, Chance the Rapper en TI als juryleden. Samen gaan ze op zoek naar de volgende grote hip-hop ster.

Rhythm+ Flow: Netflix komt met muziekcompetitie

Los van of je fan bent van hun muziek, kun je er niet omheen dat Netflix grote namen heeft weten te strikken. Wellicht bezorgt dit nieuwsbericht je een déjà vu moment, want vorig jaar kondigde de streamingdienst deze muziekcompetitie al aan. Toen werd het doel al gemeld: “Het vinden van nieuwe talenten, en het helpen van onontdekte hip-hopartiesten met het realiseren van hun dromen.”

De reality show wordt in drie batches online gezet, op wekelijkse basis. In totaal gaat het om 10 afleveringen, die zich Atlanta, Chicago, New York en Los Angeles afspelen. De eerste week draait compleet om de audities, waarbij zowel de beste als de slechtste kandidaten voorbij komen.

De tweede batch draait om muziekvideo’s, rap battles en cyphers (freestyle). In de derde week draait het allemaal om samenwerkingen, samples en wordt uiteindelijk de grote winnaar bekend gemaakt. Je hoeft dus niet zoals bij The Voice maanden achter elkaar op een vast moment achter de buis te zitten.

RHYTHM AND FLOW
Bron: Netflix

Nieuwe strategie en de concurrentie

Aan de andere kant krijg je dus ook niet alles in één keer te zien, zoals we van Netflix gewend zijn. Het is een interessante middenweg in een markt waar sowieso nog geen gouden standaard is bepaald. Disney gaat immers zijn series ook met een aflevering per week uitbrengen, in plaats van zoals de concurrentie in een keer een compleet seizoen online te gooien.

Nu steeds meer shows als The Office en Friends van Netflix gaan verdwijnen, heeft de streamingdienst meer robuuste hits nodig. Shows waarvoor bereid bent om elke maand (steeds meer) geld neer te tellen. Redenen waarom je Netflix blijft gebruiken, in plaats van de groeiende concurrentie.

Shows als Rhythm + Flow zijn dan een interessante optie. Ze spreken een breder publiek aan dan menig gescripte serie en zijn een stuk goedkoper om te produceren. Op 9 oktober gaan we ontdekken of het een recept is voor succes, of dat we hier met een gedrocht á la Apple’s Planet of the Apps te maken hebben..

Rhythm + Flow | Teaser | Netflix

Cardi B, Chance the Rapper, and Tip “T.I.” Harris are searching for hip-hop’s best, undiscovered talent from Atlanta, Chicago, Los Angeles and New York City. Who will scrap their way to the top for a shot at the shine? Netflix’s first hip-hop competition series, Rhythm + Flow, launches October 9 with new episodes available every Wednesday.

Reageer op artikel:
Netflix zoekt met Chance the Rapper naar hip-hop talenten in Rhythm + Flow
Sluiten