Netflix dropt indrukwekkende trailer en releasedatum Resident Evil-serie

2021 markeert de 25e verjaardag van de Resident Evil-franchise. Dat wordt gevierd, en hoe! Netflix heeft een gloednieuwe trailer en meer nieuws over Resident Evil: Infinite Darkness voor je klaar staan.

Netflix zet vol in op het adapteren van videogames. Van DOTA en Dragon’s Dogma tot Assassin’s Creed en Cyberpunk: 2077: de lijst met aangekondigde projecten is lang, erg lang.

Resident Evil: Infinite Darkness

Tussen al die titels valt vooral Resident Evil: Infinite Darkness op. Een gloednieuwe serie die al in juli naar Netflix komt. In tegenstelling tot andere anime-projecten van de streamingdienst lijkt Infinite Darkness namelijk regelrecht uit een videogame te komen.

Niet alleen omdat de serie op games gebaseerd is, maar ook door de animatiestijl. De CG-animatie doet enorm denken aan de cutscenes die je van de iconische gamefranchise gewend bent. Maar dan een hele serie lang.

De Infinite Darkness-serie focust op de populaire Resident Evil 2-personages Leon S. Kennedy en Claire Redfield. Respectievelijk een politieagent en een survivor van een zombie-uitbraak. In de game werkten ze samen om Sherry Birkin te redden, een jonger personage. Welke kant Netflix met het verhaal op gaat, is nog onduidelijk.

Netflix onthult topteam

Gelukkig is de streamingdienst niet te beroerd om wat meer details te onthullen. Daardoor weten we nu de regisseur, componist en de releasemaand van Infinite Darkness.

De in Japan zeer populaire regisseur Eiichiro Hasumi staat aan het roer van de Netflix Original. Yugo Kanno is verantwoordelijk voor de muziek van de serie. Namen die je waarschijnlijk weinig zeggen, maar het enige wat je hoeft te onthouden is dat de show door grote namen wordt gemaakt. Geen luie goedkope uitmelkerij dus.

Voor Hasumi is het de eerste keer dat hij een anime-project regisseert, maar hij maakt zich geen zorgen: “Betrokken zijn bij een project met zo’n lange geschiedenis en zoveel fans gaf me meer plezier dan dat het druk opleverde.”

Juli en meer!

Ook Kanno is zich bewust van de rijke geschiedenis van de gamefranchise: “Ik erfde de geest van de vele mensen die aan de vorige Resident Evil-titels werkten en ging de uitdaging aan om met vallen en opstaan een nieuwe sfeer te creëren.”

In juli gaan we dus ontdekken of beide mannen de games eer aan gaan doen. Ergens in die maand komt Resident Evil: Infinite Darkness dus naar Netflix. En ach, als die show tegenvalt hebben fans ook nog een film om naar uit te kijken. Op 24 november komt een reboot uit van de originele Resident Evil-films, genaamd Resident Evil: Welcome to Raccoon City.

Ja, de horrorfranchise is 25 jaar later grootser dan ooit!

Deze 25 films, series en docu’s verschijnen nog deze maand op Netflix

Reageer op artikel:
Netflix dropt indrukwekkende trailer en releasedatum Resident Evil-serie
Sluiten