Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 28 aug 2020

Maak je borst maar nat: Netflix maakt Resident Evil-serie

Resident Evil is al sinds de eerste game uit 1996 enorm populair. De horror-games van Capcom hebben zelfs al zes films opgeleverd.

Films die stuk voor stuk nou niet bepaald scoorden op Rotten Tomatoes en IMDb. Vaak bleef het bij een mager zesje, maar blijkbaar gingen er telkens weer genoeg fans naar de bioscoop om groen licht te geven voor meer delen.

Netflix komt met Resident Evil-serie

En, nu blijkt, een Resident Evil-Serie. Hetzelfde productiebedrijf als achter de films gaat namelijk een serie ontwikkelen voor Netflix.

De Netflix Original staat verder gelukkig geheel los van de films. De show gaat een nieuw verhaal vertellen, bestaande uit twee tijdlijnen.

In de eerste tijdlijn zien we de twee zussen Jade en Billie Wesker verhuizen naar New Raccoon City. De tweede tijdlijn speelt zich zestien jaar later af, als ze dertig zijn een virus al ronddwaalt dat mensen in zombies verandert.

15 miljoen menselijke overlevenden moeten zien te overleven in een wereld vol maar liefst zes miljard zombies. Succes!

Grote namen ingeschakeld

Netflix heeft grote plannen voor de serie. De streamingdienst is niet voor niks naarstig op zoek naar grote franchises in de strijd tegen Disney+, Amazon Prime Video en HBO Max.

Dat zie je alleen al aan de namen die zijn aangetrokken voor het project. Andrew Dabb gaat aan de slag als showrunner, schrijver en producent. Hij is de man achter hitserie Supernatural.

Met de eerste twee afleveringen hoopt Netflix op een slamdunk door Brownwen Hughes als regisseur in te schakelen. Hij is verantwoordelijk voor een aantal van de beste afleveringen van zowel Breaking Bad als The Walking Dead.

Geen releasedatum

Helaas heeft Netflix nog geen releasedatum of andere details bekendgemaakt over de serie. Fans van Resident Evil zullen dus nog even geduld moeten hebben, zeker nu de pandemie het produceren van nieuwe shows en films een stuk lastiger maakt.

Check hier welke topfilms en topseries in de tussentijd wél al naar Netflix komen:

⭐️September wordt een topmaand op Netflix: 23 nieuwe films en series

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Maak je borst maar nat: Netflix maakt Resident Evil-serie
Sluiten