Tip van redactie #1: onze favoriete Netflix series om dit weekend te bingen

Dag in dag uit houden we voor jullie het laatste Netflix nieuws in de gaten. Wat is er nieuw? Welke films gaan er verdwijnen en welke populaire series moet je gezien hebben? Handig natuurlijk, maar waar kijken de mannen op de redactie nu eigenlijk het liefste naar? In deze rubrieken vertellen wij (Leroy, Rajno en Thomas) wat onze favoriete zijn en waarom ook jij deze series moet gaan bingen.

Leroy: Manhunt: Unabomber

8 afleveringen, 1 seizoen
IMDb: 8.2
(4/5 sterren)

Deze serie is gemaakt door slimme mensen (Andrew Sodroski, Jim Clemente en Tony Gittelson), dat merk je direct. Eigenlijk is alles goed aan Manhunt: Unabomber. De conversaties zijn scherp, de energie tussen de karakters is heerlijk voelbaar, de opbouw van het verhaal is origineel en zo nu en dan worden kijkers verwend met heerlijke visuals. En dan is er nog de boodschap van de bad guy, die – tot een zeker hoogte – best waardevol is.

De serie is gebaseerd op één van de grootste klopjachten van de FBI in de Amerikaanse geschiedenis. De prooi is de zogenoemde Unabomber (Paul Bettany): een hoogbegaafde gek, die zijn boodschap hoopt de verspreiden door ogenschijnlijk onschuldige mensen op te blazen middels bombrieven. De FBI staat met lege handen, totdat special agent James Fitzgerald (Sam Worthington) wordt ingeschakeld.

De obsessieve geest van Fitzgerald weet stap voor stap in het brein van de Unabomber te kruipen, totdat de – figuurlijke – bom barst. Gaat dat zien!

Rajno: 12 Monkeys

26 afleveringen, 2 seizoenen
(IMDb: 7.6)
Sterren 3,5/5

Deze serie is gebaseerd op de gelijknamige film geregisseerd door Terry Gilliam (Fear and Loathing in Las Vegas). 12 Monkeys is een rare, duistere en vooral slim uitgedachte serie. En dat is niet zo raar als je een verhaal creëert over tijdreizen. Meestal ben ik geen fan van dit soort verhalen vanwege de grote plotgaten en inconsistenties, maar de serie pakt het goed aan. Ze doen niet te moeilijk, geen inconsistente tijdslijnen die kris kras door elkaar lopen, maar liever een simpele aanpak waarbij de makers zeer diep kunnen gaan.

Cole gaat terug naar 2015 om een uitbraak van een virus dat 96.3 procent van de gehele wereldbevolking doodt te stoppen. Daar ontmoet hij Dr. Cassandra, Cassie, Railly en samen zoeken ze naar de geheimzinnige organisatie die nagenoeg de hele wereld wil uitroeien. De serie is vreemd, spannend en ondanks het ingewikkelde concept verhaal redelijk makkelijk te volgen.

12 Monkeys leuk maar je moet het niet al te serieus nemen. Het is een prima serie om tussendoor te kijken, maar verwacht niet dezelfde kwaliteit als Altered Carbon.

Thomas: Club de Cuervos

33 afleveringen, 3 seizoenen
IMDb: 8.1
(3.5/5 sterren)

Bij een Spaanstalige Netflix Original denk je waarschijnlijk meteen aan Casa de Papel, maar deze heist-serie was zeker niet de eerste op het streaming platform. De allereerste serie die de Spaanse taal naar Netflix bracht is namelijk Club de Cuervos, en met succes. De serie over een broer en zus die samen een Mexicaanse voetbalclub runnen werd goed ontvangen en gaat dit jaar een vierde seizoen krijgen.

Club de Cuervos is een serie die bij het Nederlandse publiek nog niet bepaald bekend is en dat is zonde. Deze Netflix Original is namelijk een keer echt wat anders en verdient daarom een plekje in je binge-planning. Club de Cuervos doet misschien niets nieuws, maar wat het doet, doet het uitstekend. Een goede balans tussen drama en comedy, interessante karakters, een lekker tempo, origineel en kijkt bovenal lekker weg. Zeker een aanrader dus.

Reageer op artikel:
Tip van redactie #1: onze favoriete Netflix series om dit weekend te bingen
Sluiten