Redactie
Redactie Films & Series 31 aug 2018

Tip van redactie #9: onze favoriete Netflix series om dit weekend te bingen

Dag in dag uit houden we voor jullie het laatste Netflix nieuws in de gaten. Wat is er nieuw? Welke films gaan er verdwijnen en welke populaire series moet je gezien hebben? Handig natuurlijk, maar waar kijken de mannen op de redactie nu eigenlijk het liefste naar? In deze rubrieken vertellen wij (Leroy, Kevin en Thomas) wat onze favoriete zijn en waarom ook jij deze series moet gaan bingen.

Leroy: Jim Jefferies – This Is Me Now (IMDb: 7.2)

Comedy special 
(3/5 sterren)

Niet de meest boeiende show van de Australische cabaretier, maar een smerig feest zoals altijd. Wie verwacht dat Jefferies de krochten van zijn ziel heeft ontdekt en dat deelt met zijn publiek – zoals de titel doet vermoeden – heeft het mis. De kijkers worden ouderwets geserveerd met bizarre verhalen, waarin onderwerpen als kots, schijt, drugs, ex-vrouwen, bier en seks veelal de hoofdrol spelen. Flauw en plat? Dat absoluut niet, Jim Jefferies is een helder licht dat hij tussen alle goorheid op zijn publiek schijnt.

This Is Me Now is na Bare en Freedumb de derde show van Jefferies die op Netflix is verschenen. Zeker de eerste twee zijn een moetje voor iedereen die wordt aangesproken door de bovenste beschrijving (keihard lachen en je vervolgens schamen voor het feit dat je deze naarheid kunt waarderen), en zo nu en dan ook iets intelligents wil horen. Neem bijvoorbeeld de sketch Gun Control waarin de Australiër de aanval inzet op het wapenbeleid in Amerika. En met succes, want volgens de man zelf wordt de uiteenzetting veelvuldig als argument ingezet tijdens belangrijke discussies.

Jim Jefferies — Gun Control (Part 1) from BARE — Netflix Special

See Jim Jefferies Live! http://jimjefferies.com/events Comedian Jim Jefferies breaks down the absurdity of America’s obsession with guns in his Netflix special BARE. Part 1 of 2. Watch part 2 here: https://youtu.be/a9UFyNy-rw4 Watch BARE in-full on Netflix! Then don’t miss Jim’s newest special, FREEDUMB.

Tijdens de Freedumb-tour heb ik Jefferies live in de HMH (nu Afas Live) mogen aanschouwen. Samen met vijfduizend andere mannen en een handjevol vrouwen heb ik genoten van de waanzin die uit zijn mond kwam. Tot een moment waarin hij voorstelde dat we de minderheid aan vrouwen in de zaal heus mochten inzetten voor de grootste orgie in de geschiedenis. Dat was het even schrikken. Hou zou toch niet echt?! Neeeeee. Natuurlijk niet. Jefferies is gewoon een zieke geest, toch? Wie slechts lacht om zulke grappen blijft gezuiverd van het helse. Toch? TOCH? Ik denk het wel, want zo nu en dan even hangen in the dark side kan echt geen kwaad. Kijken dus die handel.

Jim Jefferies: This Is Me Now | Official Trailer [HD] | Netflix

Expert craftsmanship isn’t a want, it’s a necessity. Just ask Jim Jefferies. This Is Me Now, a brand new Netflix Comedy special from Jim Jefferies, premieres on July 13.

Kevin: The Keepers (IMDb: 8.2)

7 afleveringen, 1 seizoen
(4/5 sterren)

Het is niet ‘leuk’ om te zien, maar wel een absolute aanrader voor iedereen die van intense documentaires houdt: The Keepers. Zoals meerdere goede docu’s begint The Keepers met een onopgelost moordmysterie.

Het is 1969. Zuster Cathy Cesnik is non en lerares op een streng katholieke middelbare school voor meisjes, en op een avond raakt zij vermist. Twee maanden later wordt haar lichaam gevonden, maar er blijkt geen spoor van de dader te zijn. Tientallen jaren later, nemen twee voormalige leerlingen van de school de taak op zich om te achterhalen wat er nu werkelijk gebeurd is. En wat begint als ‘spannend’ moordmysterie, ontwikkelt zich tot een gruwelijk (in de meest letterlijke zin van het woord) verhaal over mishandeling.

The Keepers is absoluut niet ‘leuk’. Het zal je verstommen en mentaal mishandelen, maar dat doet het door mishandelingsslachtoffers aan het woord te laten die hun waargebeurde nachtmerries delen. Hierdoor wordt The Keepers soms wel wat traag, omdat je niet zozeer met spanning zit te kijken aangezien het vrij duidelijk is hoe sommige anekdotes af zullen lopen. Maar meestal is de ruwe werkelijkheid niet aantrekkelijk en mooi geproduceerd; zij is verrot, vervelend, en een treurig vereiste dat we moeten aanvaarden.

The Keepers | Official Trailer [HD] | Netflix

Who killed Sister Cathy? The Keepers is now streaming on Netflix. Watch The Keepers on Netflix: https://www.netflix.com/title/80122179 SUBSCRIBE: http://bit.ly/29qBUt7 About Netflix: Netflix is the world’s leading internet entertainment service with 130 million memberships in over 190 countries enjoying TV series, documentaries and feature films across a wide variety of genres and languages.

Thomas: Brooklyn Nine Nine (IMDb: 8.4)

90 afleveringen, 4 seizoenen
(3.5/5 sterren)

Op Netflix zijn de nodige komedies te vinden die je laten bulderen van het lachen. Eén daarvan is Brooklyn Nine Nine en die behoort wat mij betreft toch echt tot de betere. Heel verrassend is dat niet, want de serie is gemaakt door Dan Goor en Michael Schur. Eerstgenoemde was jarenlang schrijver bij The Daily Show en Late Night with Conan O’Brien. De ander is de schrijver van The Office en maakte The Good Place. Ze werkten daarnaast eerder ook al samen aan Parks and Recreation.

Een talentvol duo aan het roer dus, maar ook voor de camera is er het nodige talent te vinden. Zo is de hoofdrol voor Andy Samberg. Die ken je misschien nog wel van The Lonely Island. Hij speelt Jake Peralta. Een detective die goed is zijn werk, maar nog wat moeite heeft met volwassen worden. Samen met zijn unieke verzameling collega’s probeert hij zaken op te lossen.

Brooklyn Nine Nine is een typische politiekomedie, maar dan wel met de nodige verfrissende elementen. De serie is slim geschreven en voelt heel herkenbaar. Ieder personage heeft een zeer extreme persoonlijkheid. Hierdoor had ik de angst dat het te absurdistisch zou worden, maar de karakters zijn juist zo verschillende dat ze elkaar in balans houden. Hierdoor ging het voor mij niet snel vervelen en bleef ik maar door-bingen.

Brooklyn Nine Nine doet geen bijzondere dingen, maar blijft trouw aan een concept dat gewoon goed werkt. De eerste vier seizoenen vind je op Netflix en het vijfde seizoen, die al wel in Amerika op televisie is verschenen, komt als het goed is april 2019 naar de streamingdienst. Dat leek ook het laatste seizoen te gaan worden, want Fox cancelde de serie. Gelukkig nam NBC de rechten over en er gaat dus gewoon een zesde seizoen komen.

Meer Netflix tips van de redactie

Nog meer bingevoer nodig? Klik dan hier voor andere series die wij je zeker kunnen aanraden.

Reageer op artikel:
Tip van redactie #9: onze favoriete Netflix series om dit weekend te bingen
Sluiten