Tip van redactie #8: onze favoriete Netflix series om dit weekend te bingen

Dag in dag uit houden we voor jullie het laatste Netflix nieuws in de gaten. Wat is er nieuw? Welke films gaan er verdwijnen en welke populaire series moet je gezien hebben? Handig natuurlijk, maar waar kijken de mannen op de redactie nu eigenlijk het liefste naar? In deze rubrieken vertellen wij (Leroy, Kevin en Thomas) wat onze favoriete zijn en waarom ook jij deze series moet gaan bingen.

Leroy: Explained (IMDb: 7.8)

20 afleveringen, 1 seizoen
(3/5 sterren)

20 afleveringen van maximaal 20 minuten per aflevering. 20 minuten waarin compleet willekeurige onderwerpen worden behandeld, of beter gezegd: worden uitgelegd – zoals de titel al doet vermoeden.

Van cryptocurrency tot het eeuwige leven, E-Sports, tattoos, wiet en K-pop. Kijkt makkelijk weg, maar maakt je wel wijzer. Snelle wegkijkertjes tussen de dagelijkse zaken door.

Kevin: Castlevania (IMDb: 8.0)

4 afleveringen, 1 seizoen
(4/5 sterren)

Onlangs bracht Netflix de trailer van Castlevania seizoen twee naar buiten en hierdoor schoot ik spontaan overeind met de gedachte “oh shit ja, dat eerste seizoen was vet!” Castlevania is wel een vreemde serie, want het is een Amerikaanse anime gebaseerd op een hele oude Nintendo-game (Castlevania III voor de NES). Maar je hoeft absoluut geen voorkennis mee te nemen om te begrijpen waar het over gaat.

De premisse is simpel: de mensheid heeft Dracula iets aangedaan en nu is hij pissig als een motherfucker, en dus laat hij het gehele koninkrijk Wallachia lijden. Na vele jaren verschijnt er eindelijk een held die hier een stokje voor wil steken, maar hij komt er al snel achter dat dit een stuk uitdagender gaat worden dan gedacht.

Castlevania is naar, grimmig, duister, en een beetje afwijkend. Zo worden de stemmen van de hoofdpersonen haast fluisterend ingesproken, waardoor de gesproken scènes een soort onderliggende spanning met zich meekrijgen. In dat opzicht doet het een beetje denken aan de (fantastische) Spawn-animatieserie uit de jaren negentig. Dit klinkt allemaal raar, maar je moet het echt checken; helemaal aangezien het eerste seizoen vier keer twintig minuten duurt, dus dat is nog korter dan de gemiddelde Disney-animatiefilm. Kijk deze vreemde eend in de bijt en je zal gegarandeerd uitkijken naar seizoen twee dat 26 oktober zal verschijnen.

Thomas: Ultimate Beastmaster (IMDb: 7.3)

20 afleveringen, 2 seizoenen
(3/5 sterren)

Ken je dat programma wipeout nog waarbij deelnemers een extreme stormbaan moesten volbrengen? Nou, Ultimate Beastmaster is dat, maar dan on steroids. Geen jolige deelnemers die mee doen voor de lol, maar absolute topatleten van over de hele wereld die in alles wat ze doen tot het uiterste gaan. Het leek Sylvester Stallone een leuk idee om deze menselijke machines los te laten op een echt bizarre stormbaan.

Nou, dat is een best goed idee gebleken. Ultimate Beastmaster is namelijk een behoorlijk vermakelijke spelshow. Het is vooral indrukwekkend om te zien tot wat het menselijk lichaam in staat is. Deze mannen en vrouwen trainen namelijk niet om selfies te maken voor de spiegel, maar om onmenselijke prestaties te leveren. Dat lukt aardig en kijk lekker weg.

Het enige nadeel is dat de aankleding en de presentatie wel heel Amerikaans is. Gelukkig valt daar wel aardig doorheen te prikken. Mocht je het roerend met mij eens zijn en heb je ook met plezier de eerste twee seizoen gekeken? Dan hebben we goed nieuws voor je. Vanaf 31 augustus staat namelijk het derde seizoen op Netflix met dit keer oud-UFC vechter CM Punk als presentator.

Meer Netflix tips van de redactie

Nog meer bingevoer nodig? Klik dan hier voor andere series die wij je zeker kunnen aanraden.

Reageer op artikel:
Tip van redactie #8: onze favoriete Netflix series om dit weekend te bingen
Sluiten