Tip van redactie #7: onze favoriete Netflix series om dit weekend te bingen

Dag in dag uit houden we voor jullie het laatste Netflix nieuws in de gaten. Wat is er nieuw? Welke films gaan er verdwijnen en welke populaire series moet je gezien hebben? Handig natuurlijk, maar waar kijken de mannen op de redactie nu eigenlijk het liefste naar? In deze rubrieken vertellen wij (Leroy, Rajno en Thomas) wat onze favoriete zijn en waarom ook jij deze series moet gaan bingen.

Leroy: The Alienist

10 afleveringen, 1 seizoen
IMDb: 7.8
(4/5 sterren)

Vandaag kwam het heugelijke nieuws naar buiten dat The Alienist een nieuw seizoen krijgt. De makers en acteurs gaan met een andere roman van schrijver Caleb Carr aan de slag. Een verhaal dat dus losstaat van The Alienist. Vergelijk het met American Horror Stories: zelfde mensen, ander verhaal.

Maar goed, eerst The Alienist. Zelden werd ik zo snel in een serie gesleurd. Dat komt allereerst door de tijdsgeest en locatie: 1896 in New York. Een heerlijk sfeertje om in te verdwijnen.

De serie opent met een gruwelijke moord op een jongetje, dat zich kleedde als een meisje en als prostituee werkte in een bordeel. Zijn arm is afgehakt, z’n ingewanden liggen naast het lichaam en zijn ogen zijn uitgelepeld. Een bizarre situatie, dus ogenblikkelijk (hihi) was ik geboeid.

Terwijl de politie naar het lichaam staart, deelt een schetstekenaar van The New York Times een ooggetuigenverslag met psychiater Laszlo Kreizler. Hij herkent ‘het werk’ van de moordenaar met het blote oog en stelt direct een eigen onderzoek in. Wat ziet de politie over het hoofd? Spanning en sensatie alom, kijken die handel!

Rajno:One Punch Man

10 afleveringen, 1 seizoen
IMDb: 9.0
4/5 sterren

Wellicht is One Punch Man dè meest toegankelijke anime-serie op het moment. Netflix staat er bomvol mee, maar als je niets hebt met de Japanse cultuur, zul je het gros ook niet leuk gaan vinden. Deze anime-serie is echter gemaakt voor een breder publiek en de westerse invloed zie je dan ook veel voorbijkomen.

Saitama is een superheld. De stad waar hij woont, simpelweg Z-City genoemd, wordt overspoeld door superhelden en superschurken. Per aflevering betekenen zij ook de ondergang van Z-City. Gek genoeg staat alles bij een nieuwe aflevering weer recht overeind. De superhelden willen heel serieus overkomen, maar je merkt meteen dat je naar een heerlijke groep losers zit te kijken.

Saitama is ‘s werelds sterkste persoon. Met sterkste bedoel ik dan ook: hij kan zijn tegenstander vermoorden met een simpele klap. Dit is het hoofdthema van One Punch Man. Saitama heeft gewoonweg geen concurrenten, geen drive en ziet geen zin in het leven. Hij heeft depressieve neigingen en zijn strubble om een waardige tegenstander te vinden, zorgt voor hilarische taferelen.

In tien afleveringen volgen we zijn zoektocht naar een tegenstander die hem zou kunnen verslaan en zien we hoe Saitama zich aansluit bij de Hero Association. De situaties die zich voordoen zijn veelal grappig en geschreven voor een westers publiek. Toch kom je her en der nog wat Japanse grapjes tegen, maar dat maakt het niet minder leuk. One Punch Man is een absolute Netflix aanrader.

Thomas: Designated Survivor

43 afleveringen, 2 seizoenen
IMDb: 7.7
(3/5 sterren)

Met alle series die tegenwoordig uitkomen, is het nog niet zo gemakkelijk om met een een origineel idee op de proppen te komen. Toch is het de bedenkers van Designated Survivor gelukt. Zoals de titel al verklapt gaat de serie over de designated survivor (aangewezen overlevende). Dit is geen verzinseltje, maar een daadwerkelijke maatregel om te voorkomen dat er opeens niemand meer is om het land te regeren.

Het komt er op neer dat, wanneer alle kabinetsleden op dezelfde plek zijn, er altijd één iemand op een andere veilige locatie moet zijn. De kans dat er een catastrofe plaatsvindt waarbij iedereen omkomt is natuurlijk klein, maar je kunt maar beter goed voorbereid zijn. Je voelt hem vast al aankomen, dit gebeurt in de serie dus toch.

Hierdoor wordt de vriendelijke minister van Volkshuisvesting en Stedelijke Ontwikkeling, Tom Kirkman, opeens president. Hij moet letterlijk vanaf nul beginnen, het kabinet weer opnieuw opbouwen en het land leiden, en terwijl hij daar eigenlijk niet geschikt voor is. Een tof idee en het werkt ook nog. Althans, een seizoen lang.

Het eerste seizoen is namelijk best wel heel vermakelijk omdat Tom Kirkman een persoon is met wie jij je als kijker kunt identificeren. Hij is eigenlijk een best normale kerel, maar opeens ook één van de machtigste mannen ter wereld. Hoe ga je daar mee om? In het eerste seizoen leert hij wat er van hem verwacht wordt en bouwt hij zijn kabinet op. Dat is de rode draad en daarnaast moet hij iedere aflevering weer een andere politiek brandje blussen. Een opzet die prima werkt.

Het probleem is dat hij in het tweede seizoen weet hoe hij President moet zijn. Hierdoor valt er een hele laag weg en dan komen de zwakke punten bovendrijven. Dit wil niet zeggen dat het opeens een slechte serie is, maar de charme verdwijnt een beetje. Hierdoor verdween voor mij ook de drang om verder te kijken en dat is best zonde.

Designated Survivor is, ook zonder de originele invalshoek van het eerste seizoen, gewoon een vermakelijke serie. Helaas zijn er daar al genoeg van op Netflix. Dat heeft ook de zender achter de serie (ABC) op pijnlijke wijze ontdekt, want de kijkcijfers nemen af en het aantal negatieve recensies toe. Daarom trekken ze na dit seizoen de stekker uit Designated Survivor. Zo snel kan het dus gaan.

Meer Netflix tips van de redactie

Nog meer bingevoer nodig? Klik dan hier voor andere series die wij je zeker kunnen aanraden.

Reageer op artikel:
Tip van redactie #7: onze favoriete Netflix series om dit weekend te bingen
Sluiten