Tip van de redactie #28: onze favoriete Netflix series en films om te bingen

Leroy: Sex Education (IMDb: 8.6)

8 afleveringen, 1 seizoen
(4.5/5 sterren)

Ik ben in de war. Dit keer geen duisternis, geen moord, liters bloed of gebroken zielen. Nee, mijn Netflix-hart is gestolen door een tiener die zichzelf niet durft af te trekken en andere schoolgenoten helpt met soortgelijke seksproblemen.

Klinkt niet overtuigend, hè? Zoveelste zielige tienerverhaal. Niks is minder waar. In Sex Education worden sociale problemen haarscherp in beeld gebracht, terwijl de sfeer vrolijk, humoristisch en Brits is. Geen Amerikaanse preutsheid, maar volop seks- en ongegeneerde masturbatiescenes.

De hoofdrol is voor Asa Butterfield, die de onhandige tienerzoon speelt van een alleenstaande seksuologe (de altijd charmante Gillian Anderson, Scully uit The X-Files). Samen met zijn beste vriend Eric, een negroïde tiener die als homoseksueel een plek probeert te vinden binnen zijn religieuze familie, probeert hij de middelbare school te overleven.

Dat gaat matig, totdat hij Maeve ontmoet. Vrucht van een gebroken familie en onbegrepen door de wereld. Ze is knap en uiterst intelligent, maar moeizaam in de sociale omgang. Ze raken bevriend en besluiten samen de psychologische kennis van Otis, die hij van zijn overbezorgde moeder heeft meegekregen, uit te buiten door hem te laten fungeren als seksuoloog voor klasgenoten.

Per aflevering wordt een ander probleemgeval aangesneden die ze samen proberen op te lossen, terwijl ze ook hun eigen seksuele en sociale problemen onder ogen komen. Het resultaat is een aangename mix tussen vrolijke tienersituaties en oprechte levensuitdagingen.

Sex Education kijkt makkelijk weg en weet je, ondanks de hoge snelheid, toch een aantal keer goed te raken – niet als laatste vanwege de uitstekende acteerprestaties en (soms) herkenbare situaties. Niemand is immers volledig vrijgesteld van levensuitdagingen, uit wat voor nest je ook komt. Dat de serie geprezen wordt met een 8.6 op IMDb is naar mijn mening volledig terecht.

Sex Education | Official Trailer [HD] | Netflix

Channeling his Sex Therapist mother, inexperienced teen Otis decides to set up a Sex Therapy clinic at school for the hopeless students of Moordale High. Get ready for love, laughs, lube, and the best time of their lives. Coming January 11, only on Netflix.

Reageer op artikel:
Tip van de redactie #28: onze favoriete Netflix series en films om te bingen
Sluiten