Tip van redactie #10: onze favoriete Netflix series en films om te bingen

Dag in dag uit houden we voor jullie het laatste Netflix nieuws in de gaten. Wat is er nieuw? Welke films gaan er verdwijnen en welke populaire series moet je gezien hebben? Handig natuurlijk, maar waar kijken de mannen op de redactie nu eigenlijk het liefste naar? In deze rubrieken vertellen wij (Leroy, Kevin en Thomas) wat onze favoriete zijn en waarom ook jij deze series moet gaan bingen.

Leroy: Karppi/Deadwind (IMDb: 7.1)

12 afleveringen, 1 seizoen
(3/5 sterren)

De opmars van Scandinavische thrillers die een aantal jaar geleden plaatsvond, was bijna even intens als de veroveringen van de Noormannen. Een naspurt van die Europese seriebezetting is nog altijd gaande, ditmaal in de vorm van het Finse Karppi/Deadwind.

Een serie waar met hoge verwachtingen naar uit werd gekeken, hoewel de vergelijkingen met hitserie The Killing al snel werden gemaakt. Ook in Karppi is de opperrecherche een ietwat sombere vrouw met een stroef privéleven, die zich kapot ergert aan haar nieuwe, onervaren partner. En ook nu is een grote instelling ogenschijnlijk betrokken bij de moord.

De fantastische, grauwe sfeer maakt al het bovenstaande goed. Je voelt de eenzaamheid van de regio en de pijn van de families diep in je ziel. De productie is van de allerhoogste kwaliteit en de prachtig geschoten beelden zijn een genot om te kijken op een Full-HD televisie. Ook hoofdrolspeelster Pihla Viitala levert met haar starre doch aantrekkelijke uitstraling puik werk af. De vertelling is helaas wat minder en ook aan de details schort en zo nu en dan een beetje. Strafpuntjes, waardoor we onderaan de streep uitkomen op een 7.1 (IMDb).

Kevin: Logan Lucky (IMDb: 8.2)

Film
(4/5 sterren)

Een film die mij wel tof leek aan de hand van de trailer, maar die uiteindelijk aan mij voorbij gegaan is: Logan Lucky. Ik hoorde dusdanig weinig rondom de release (en wat ik hoorde was niet enorm positief) dat ik dacht dat het een matige film was. Toch heb ik de film een kans gegeven en ik was aangenaam verbaasd.

De premisse is simpel: een stel (laten we oneerbiedig zeggen) ‘rednecks’ uit North Carolina wil een kluis leegroven van de grootste racebaan in de VS. Hoofdpersoon Channing Tatum en zijn eenarmige broer (een ietwat brommerige veteraan gespeeld door Adam Driver) hebben een gestoord plan bedacht. Om dit uit te voeren hebben ze de kluiskraker Daniel Craig nodig, die helaas vastzit in de bak. Hierdoor wordt hun gestoorde plan nog iets complexer en dus verwacht je dat er heel veel chaos in beeld komt.

Maar dat valt enorm mee. Logan Lucky lijkt (helemaal als je op de trailer afgaat) een hyperactieve Guy Ritch-achtige film, terwijl het tegendeel waar is. Er wordt de tijd genomen om gelaagde persoonlijkheden neer te zetten, ieder met zijn of haar gebreken, afwijkingen en problemen. Vervolgens stapelt de film allerlei verwachtingen op die keurig worden ingelost, met enkele twists hier en daar. Dat klinkt vrij simplistisch, maar omdat het verhaal zo voorspelbaar lijkt en de personages juist onverwachts gelaagd zijn, krijgt de film een apart sfeertje over zich.

Logan Lucky is niet exact wat de trailer lijkt te beloven. Misschien is het wel beter.

Thomas: Master of None (IMDb: 8.3)

20 afleveringen, 2 seizoenen
(4.5/5 sterren)

Twee seizoen met beiden een 100% certified fresh rating op Rotten Tomatoes, een 8.3 op IMDB, 91/100 op Metacritic en kruiwagens vol aan lovende recensies. Ja, dan weet je dat het goed zit. Master of None is zonder twijfel één van de beste komedies op Netflix, toch is de kans best groot dat je deze gemist hebt. In Nederland is hoofdrolspeler en bedenker Aziz Ansari geen bekende naam en dat moet veranderen.

Deze Amerikaans stand-upcomedian en acteur met Indiase roots vertolkt de rol van Dev. Een man die zich in een belangrijke fase van zijn leven begeeft. Hij voelt dat het tijd is om te settelen, maar eigenlijk is hij daar nog niet klaar voor. Samen met zijn vrienden probeert hij zijn carrière en liefdesleven op de rit te krijgen. Een mooi onderliggend verhaal dat perfect gebruikt wordt als voertuig voor humor van het allerhoogste niveau.

Aziz Ansari is recht voor zijn raap en draait niet om actuele problemen heen. Het mooie is dat hij dit op een luchtige en hilarisch manier kan verwoorden. Dit maakt Master of None een unieke en originele komedieserie, maar ook een levensles die voor veel mensen herkenbaar zal zijn. Het is deze balans die de serie zo ijzersterk maakt. Ik heb veel komedies gezien in mijn leven, maar Master of None is daadwerkelijk echt uniek en zonder twijfel één van de beste series op Netflix.

Meer Netflix tips van de redactie

Nog meer bingevoer nodig? Klik dan hier voor andere series die wij je zeker kunnen aanraden.

Reageer op artikel:
Tip van redactie #10: onze favoriete Netflix series en films om te bingen
Sluiten