Pim Jansen
Pim Jansen Netflix 24 apr 2019

Netflix komt mogelijk met slimme functie voor mensen die niet kunnen kiezen

De kans is groot dat je net als miljoenen andere liefhebbers regelmatig naar Netflix kijkt. De streamingdienst staat bomvol met spannende series die je urenlang op het puntje van je stoel houden. Dat is natuurlijk positief, maar soms wil je gewoon een willekeurige aflevering van één van je favoriete series terugkijken. Lange tijd kon Netflix je daar niet bij helpen, maar daar gaat nu verandering in komen.

Willekeurige film of serie op Netflix kijken

Soms kom je moe van je werk en wil je niks liever dan gewoon een bewezen klassieker op Netflix zien. Anno 2019 is dat minder vanzelfsprekend dan je zou denken. Nu is er keuze genoeg, maar vaak is het aanbod zo groot dat je niet echt weet wat je zou moeten kijken. Dan hebben we het nog geeneens gehad over het vinden van een waardige opvolger van je favoriete serie. Een oplossing is echter nabij.

Geen zin om te zoeken? Netflix kiest voor jou

In de Android-app van Netflix is kortgeleden een nieuwe functie ontdekt die door Android Police wereldkundig werd gemaakt. In versie 7.6.0 build 19 34157 zie je dat er spontaan een voorstel wordt gedaan door de streamingdienst. Als abonnee kun je dus een willekeurige aflevering voorgeschoteld krijgen. Waar je normaal gesproken zelf invloed had over wat Netflix je zou voorstellen, daar selecteert de app nu een willekeurige aflevering. Ideaal als je dus zelfs te moe bent om een specifieke titel te selecteren en gewoon zonder gedoe wil genieten van een toffe serie.

Willekeurige aflevering

Dankzij deze random episode functie kun je nu dus zonder na te denken een aflevering van je favoriete serie opnieuw kijken. Een kanttekening is wel op zijn plaats: het is niet bekend of deze functie een blijvertje is of dat het een vast onderdeel wordt in de app.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws rondom Netflix? Luister dan hieronder onze eigen podcast: Kijkvoer!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Want

Reageer op artikel:
Netflix komt mogelijk met slimme functie voor mensen die niet kunnen kiezen
Sluiten