Ragnarok trailer: Netflix onthult unieke Noorse serie over apocalyps

Mede dankzij het Duitse Dark ontdekte Netflix de potentie van anderstalige films en series. Sindsdien heeft de streamingdienst wereldwijd productiehubs opgezet en tientallen Originals besteld. Het nieuwe veelbelovende resultaat van die strategie? Het Noorse Ragnarok.

Ragnarok: Noorse Netflix Original

Ragnarok wordt een coming-of-age serie over Noorse mythologie en klimaatverandering, zo maakte Netflix afgelopen week bekend. Het drama speelt zich vlak voor de apocalyps af.

Kijkers maken kennis met de inwoners van een fictief Noors dorpje genaamd Edda, die niet echt zijn wie ze zeggen te zijn. Opeens beginnen de ijskappen op rap tempo te smelten en worden de winters warm en droog. Een groep tieners begint in paniek te raken door de klimaatverandering die ogenschijnlijk vanuit het niks de planeet verwoest.

De jonge Noren weten het zeker: de natuurrampen zijn een voorteken van Judgement Day. De Dag des Oordeels, Ragnarök in het Noors. De serie bestaat uit zes afleveringen.

Netflix Ragnarok
Bron: Netflix

Qua cast zit het ook goed: sterren uit lokale hitshow Skam en uit de Paul Greengrass film 22 July hebben een rol gescoord. Dan hebben we het onder andere over David Stakston, Jonas Strand Gravli en Theresa Frostad Eggesbø, Herman Tømmeraas, Emma Bones, Henriette Steenstrup, Odd-Magnus Williamson, Synnøve Macody Lund, Bjørn Sundquist and Gísli Örn Garðarsson. Adam Price (Borgen) is de bedenker, schrijver en producent achter het project.

Namen die je nu waarschijnlijk nog niks zeggen, maar daar komt op 31 januari 2020 al verandering in. Dan komt Ragnarok namelijk al linea recta naar Netflix. Lekker snel, want voor je het weet is december achter de rug. Check hieronder de eerste trailer voor Ragnarok. Hopelijk wordt het een nieuwe hitserie die met zijn unieke invalshoek commentaar kan leveren op de huidige stand van zaken in de wereld. De potentie is er in ieder geval!

Ragnarok | Officiële teaser | Netflix

Hier begint het allemaal. Kijk de eerste officiële teaser van het eerste seizoen van Ragnarok, vanaf 31 januari beschikbaar.

Reageer op artikel:
Ragnarok trailer: Netflix onthult unieke Noorse serie over apocalyps
Sluiten