Netflix 15 apr 2019 Jan de Raab

Netflix gaat samenwerking aan en komt met een compleet nieuwe dienst

Netflix staat bekend als leverancier van fantastische content. Documentaires, films en series, alles is te bekijken via de streamingdienst. Maar is die audiovisuele verwennerij nu echt alles wat ze in huis hebben? Zeker niet! Netflix gaat het breder aanpakken en gaat zich nu ook toeleggen op het streamen van audio. Spotify, maak je borst maar nat!

Netflix naast films en series ook bezig met radio

Sirius XM en Netflix gaan samenwerken. Dat werd al bekend gemaakt in 2018, maar de plannen krijgen nu hun definitieve vorm. Verwacht echter geen standaard internetradiostation zoals er al zo velen zijn, maar iets met een duidelijk toegevoegde waarde. Zie het dus als een mix tussen de traditionele podcasts en internetradio waarbij de focus duidelijk op een stukje entertainment ligt. Comedy-content dus. Een aansprekende naam hebben ze ook al bedacht: Netflix is a joke!

komedie op de radio

De nieuwe service wordt al op 15 april 2019 gelanceerd door de streamingdienst en SiriusXM. Het radiostation moet een nieuwe dimensie toevoegen aan het aanbod van online radiozenders. Verwacht dus geen langdradige interviews, maar comedy op je radio. Denk aan comedy-specials die nu ook op de gewone streamingdienst te zien zijn. Terwijl je ze bij Netflix met beeld en al kunt zien, kun je ze via de radio ook gewoon beluisteren als radioshow op SiriusXM.

Echt uniek is het niet. Binnen de radiowereld worden diverse formats gehanteerd waaronder ‘news and talk’. Weinig vernieuwend, maar de opzet van Netflix zo wel eens voor een omslag kunnen zorgen. Artiesten als Ellen DeGeneres, Kevin Hart, Jerry Seinfeld en Gabriel Iglesias kunnen wat dat betreft ervoor zorgen dat het station goed wordt beluisterd. Naast het bestaande comedy-materiaal krijg je ook een voorproefje op nieuwe materiaal en dus kan het radiostation fungeren als marketingtool.

Lachen tegen betaling

Of de opzet succes garandeert, is nog maar de vraag. Het station verdwijnt namelijk achter een betaalmuur. Dat maakt het dus direct minder interessant voor veel luisteraars. Om ervan te kunnen genieten moet je dus een SiriusXM abonnement hebben. Netflix is a Joke Radio is vanaf vandaag te beluisteren op SiriusXM.

Heb je geen zin om te betalen, maar wel om iets te luisteren? Luister dan hieronder onze podcast over Netflix: Kijkvoer!

Want

Reageer op artikel:
Netflix gaat samenwerking aan en komt met een compleet nieuwe dienst
Sluiten