Analist: ‘Netflix gaat prijzen van abonnementen omhoog gooien’

Netflix gaat volgend een gereputeerde Wall Street-analist zeer binnenkort zijn prijzen omhoog gooien, juist ook in Europa.

Het voornaamste wapenfeit van Amazon Prime Video op dit moment in Nederland is dat de streamingdienst slechts 2,99 euro per maand kost.

Netflix en abonnementsprijzen

Een groot contrast ten opzichte van Netflix, waar je minimaal 7,99 euro kwijt bent. Voor 4K-kwaliteit, anno 2020 toch steeds vaker een must nu steeds meer huishoudens een 4K-televisie hebben, betaal je zelfs 13,99 euro.

Sterker nog, volgens Wall Street-analist Alex Giaimo is de kans groot dat die prijzen binnenkort omhoog gaan. Dat meldt de gereputeerde journalistieke publicatie Deadline, die zijn analyse wisten te bemachtigen, eigenlijk enkel bestemd voor cliënten van Giaimo.

Verandering in houding

Hij voorziet een prijsstijging, mede door hoe Netflix CEO Reed Richards tijdens het melden van de vorige kwartaalcijfers zijn strategie verwoordde:

“Na de verandering in houding ten opzichte van de abonnementsprijzen tijdens het melden van de kwartaalcijfers, denken we dat een mogelijke stijging waarschijnlijk is op de nabije tot middellange termijn”, aldus Giaimo.”In Q1 zei Netflix dat ze‘ niet eens aan prijsverhogingen dachten ’, terwijl de taal in Q2 meer open was.”

Juist Europa getroffen

De analist legt uit dat een prijsstijging zeer aantrekkelijk voor het bedrijf is. Een stijging van slechts 1 of 2 dollar per maand in Noord-Amerika of Europa zou al voor 500 miljoen tot 1 miljard dollar aan extra omzet kunnen zorgen voor het fiscale jaar van 2021.

Helaas heeft Giaimo tevens slecht nieuws voor Nederlanders. Volgens de Wall Street-analist behoren Europa, Afrika en het Midden-Oosten namelijk tot de gebieden die de voornaamste kandidaten zijn voor een kleine prijsstijging. Daarmee zou Netflix alleen al 700 miljoen dollar aan extra omzet binnen kunnen harken.

Momentum en waardepropositie

Waarom niet in Amerika? Het antwoord is volgens de analist simpel. In Amerika is het momentum van Netflix afgenomen. De grafiek, de curve, is steeds platter geworden. In Europa bijvoorbeeld blijft de streamingdienst op rap tempo groeien. Daar is dan ook meer ruimte voor een prijsstijging.

“We hebben er vertrouwen in dat Netflix de prijzen op internationale markten kan verhogen, gezien de alsmaar groeiende  contentbibliotheek en de uit verhouding gegroeide waardepropositie voor de consument”, aldus Giaimo.

Zo bespaar je geld op Netflix

Maar goed, het blijft een analist, we hebben het hier niet over een woordvoerder van Netflix. Hopelijk zit Giaimo ernaast, maar de kans is dus groot dat Netflix binnenkort een eurootje extra van jouw bankrekening afschrijft…

Heb je daar geen trek in en wil je juist geld besparen met je abonnement? Check dan deze app.

Deadline

Reageer op artikel:
Analist: ‘Netflix gaat prijzen van abonnementen omhoog gooien’
Sluiten