Alrik de Jong
Alrik de Jong Netflix 27 aug 2019
Leestijd: 2 minuten

Netflix Nederland reageert op duurder abonnement in Europa

In de Verenigde staten is de prijs voor een abonnement op Netflix hoger geworden en in Europa worden ook tests gedaan. Maar hoe zit dat nou precies in Nederland? Moeten we in paniek raken? Nou is dat laatste sowieso geen goed plan, maar Netflix was zo aardig om te reageren.

‘Netflix voorlopig niet duurder in Nederland’

Verschillende bronnen schreven dat ook in ons land de prijzen zouden stijgen. Onze collega’s van Want vroegen hoe de vork daadwerkelijk in de steel zit. “In juni zijn in sommige Europese landen de prijzen van het Standaard en Premium abonnement hoger geworden. Dit reflecteert de investeringen van Netflix in lokale content en het verbeteren van onze service in de betreffende landen. Op dit moment zijn er geen plannen om de abonnementsprijzen in Nederland te verhogen”, aldus Netflix in een reactie.

Niets om je zorgen over te maken, dus. En dat is maar goed ook, want het leven van de doorgewinterde streamer wordt almaar duurder. Alsof Netflix, HBO en Videoland niet al genoeg zijn, komt er 12 november nog een streamingdienst bij in Nederland: Disney+. Deze veelbelovende streamingdienst, die onder meer nieuwe series en films rond Marvel en Star Wars gaat lanceren, gaat je 6,95 euro per maand kosten of 69,50 euro per jaar.

Abonnement op Disney+ lastig te delen

Waarschijnlijk reduceer je de kosten bij Netflix met een familieabonnement, maar bij Disney+ zal je in je eentje de volle pond moeten betalen. Ook zal het delen van accountgegevens lastiger gaan op de nieuwe streamingdienst van Disney. “Disney en Charter zijn overeengekomen om samen te werken aan het tegengaan van piraterij. De twee bedrijven zullen samenwerken om bedrijfsregels en technieken te implementeren om problemen als ongeautoriseerde toegang en het delen van wachtwoorden aan te pakken”, zei Disney onlangs in een statement. Lees hier meer. Nederland is een van de eerste landen waar Disney+ te zien zal zijn.

? Lees hier hoe Netflix in 2019 een miljardenrecord breekt met DVD’s

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Netflix Nederland reageert op duurder abonnement in Europa
Sluiten