Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Films & Series 17 okt 2017

Netflix groeit harder dan verwacht en heeft ambitieuze plannen voor de toekomst

Netflix mag inmiddels bijna gezien worden als een eerste levensbehoeften. De streaming-gigant was er vroeg bij en heeft inmiddels een ijzersterke positie in de markt. Dit werd opnieuw bevestigd in een video van Netflix over hun derde kwartaal, waarin ze ook hun toekomstplannen op tafel legden.

Je zou inmiddels denken dat iedereen Netflix wel heeft weten te vinden. Niets is minder waar, want het klantenbestand van de stream-koning groeide het afgelopen kwartaal met 5,3 miljoen abonnees. Hiermee komt de teller op 103 miljoen betalende leden te staan. Opvallend is dat voor het eerste in de geschiedenis meer dan de helft hiervan niet Amerikaans is. De stand is nu 51 miljoen Amerikanen en 52 miljoen niet-Amerikanen.

8 miljard dollar voor 80 nieuwe films en series

Deze groei en de onverminderde populariteit is te danken aan de goede service, het ruime aanbod aan content en natuurlijk hun eigen producties. Narcos, Stranger Things, House of Cards, de Marvel-series; op Netflix stikt van de pareltjes. Zowel series, maar ook films. Volgens Chief Content Officer Ted Sarandos gaan de kijkers steeds meer inzien hoeveel potentie deze films en series hebben.

Deze eigen content is leidend in hun strategie en daarom gaat Netflix hier flink in investeren. Acht miljard dollar om precies te zijn. Een astronomisch bedrag dat gebruikt gaat worden om zo’n tachtig nieuwe films te gaan maken. Hieronder vallen ook grote producties zoals Bright, met Will Smith in de hoofdrol, en The Irishman. Een gangsterfilm van Martin Scorsese zonder Leonardo DiCaprio, maar mét Robert De Niro.

Deze investering staat overigens los van de prijsverhoging die onlangs werd doorgevoerd. Volgens Netflix CFO David Wells stond deze grote investering al geruime tijd in de planning. Hoe dan ook laat Netflix met deze bekendmaking zien dat ze niet achterover gaan hangen, maar hun best blijven doen om ons te voorzien van de beste content. Dat is die paar euro per maand extra meer dan waard.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Netflix groeit harder dan verwacht en heeft ambitieuze plannen voor de toekomst
Sluiten