Netflix Party: organiseer een filmavond met je vrienden op afstand

Nu we allemaal binnen zitten is het geen optie meer om met vrienden naar de bioscoop te gaan. Samen een film kijken is toch een hele andere kijkervaring dan in je eentje. Gelukkig is er zelfs als je allemaal thuis zit een oplossing: Netflix Party.

Zo kun je alsnog een filmavond organiseren, terwijl je nog steeds aan social distancing doet. Netflix Party is een extensie voor Google Chrome die ervoor zorgt dat je exact tegelijkertijd hetzelfde op de streamingdienst kunt kijken.

Netflix Party

Daarmee heb je al meteen de eerste beperking van deze oplossing te pakken: je moet via een webbrowser films of series kijken om Netflix Party te kunnen gebruiken. Na het installeren van de Chrome extensie hoef je enkel Netflix te openen, te kiezen wat je wilt gaan streamen en rechtsboven op het logootje van de extensie te klikken.

Vervolgens krijg je een link die je kunt delen met vrienden, collega’s of familie. Als zij ook Netflix Party hebben geïnstalleerd, dan kunnen ze vervolgens op hun eigen laptop of computer met jou meekijken. Zo zit je dus allemaal in je eigen huis alsnog op exact hetzelfde moment dezelfde film te ervaren.

Netflix Party
(Afbeelding: Netflix Party)

Sterker nog, er zit zelfs een chatfunctie ingebouwd zodat je samen kunt afkraken wat er in de film gebeurt. Er zit helaas geen optie in voor audiobellen of videobellen, maar dat is misschien maar beter ook. Dat is immers ook geen optie in de bioscoop! Je kunt Netflix Party hier installeren.

Alternatieven

Er zijn een aantal alternatieven voor Netflix Party, die het iets anders aanpakken. Zo kun je bijvoorbeeld ook voor Metastream gaan, waarmee je ook samen YouTube-video’s kunt kijken. Die extensie is iets minder geschikt voor Netflix, maar ondersteunt dus wel meer platforms.

TwoSeven is nog een alternatief, al is die tool niet gratis. Daarvoor krijg je echter wel een robuuste set aan instellingen en functionaliteit teug, zoals de mogelijkheid om je eigen videobestanden te streamen en te videobellen.

Pak de popcorn er maar vast bij, en veel kijkplezier!

Reageer op artikel:
Netflix Party: organiseer een filmavond met je vrienden op afstand
Sluiten