Pim Jansen
Pim Jansen Netflix 4 jan 2019

Netflix pakt uit in 2019: 14 nieuwe Netflix Orginals om naar uit te kijken

Net als het grootste deel van de wereldbevolking heeft ook Netflix grootste plannen voor het nieuwe jaar. Het goede nieuws is dat je daar optimaal van kunt profiteren. Netflix lanceert dit jaar namelijk een behoorlijk aantal Netflix Originals waar je terecht naar uit kunt kijken.

Netflix laat zien waarom het succesvol is

In 2018 heeft Netflix vriend en vijand verrast met een groot aantal Originals, een lijn die ook in 2019 wordt voortgezet. Ondanks de tegenwerking en de aanhoudende kritieken bleef Netflix tegen de stroom oproeien. Het resultaat is inmiddels bekend: de Netflix film Roma heeft een Golden Globe Award nominatie in de wacht gesleept en is inmiddels gewaardeerd met verschillende andere prijzen. Al met al is het dus een goede reden om de release van de nieuwe Netflix Originals in de gaten te houden. De meest aansprekende titels hebben we alvast voor je opgezocht.

Velvet Buzzsaw

De laatste keer dat schrijver-regisseur Dan Gilroy samenwerkte met Jake Gyllenhaal en zijn echtgenote Rene Russo, maakten ze de thriller Nightcrawler. Voor de thriller Velvet Buzzsaw werken ze opnieuw samen. Centraal staan de belangen van verschillende partijen in de wereld van de moderne kunst. Nadat een reeks schilderijen van een onbekende kunstenaar is ontdekt, krijgt men te maken met een bovennatuurlijke kracht die uit is op wraak.

Triple Frontier

Vijf voormalige Special Force-medewerkers komen samen om een overval te plannen in een dunbevolkte, multirandiale zone van Zuid-Amerika. Voor de eerste keer in hun carrière ondernemen de onbezongen helden deze gevaarlijke missie voor zichzelf in plaats van voor hun land. Wanneer gebeurtenissen een onverwachte wending nemen en het plan dreigt te mislukken, worden hun vaardigheden, hun loyaliteit en hun moraal uitgebreid getest in een epische strijd om te overleven.

Triple Frontier | Official Trailer [HD] | Netflix

Make no mistake, this is not a military operation. See Ben Affleck, Oscar Isaac, Charlie Hunnam, Garrett Hedlund and Pedro Pascal attempt to rob one of the world’s most violent cartels in Triple Frontier – on Netflix and in select theaters. Coming this March.

Polar

Jonas Åkerlund is bij het grote publiek vooral bekend als regisseur van videoclips zoals Madonna’s Ray of Light en Lady Gaga’s Paparazzi. Met de film Polar maakt hij een indrukwekkend debuut op Netflix. Gebaseerd op de roman van Victor Santos, vertelt Polar het verhaal van een huurmoordenaar (Mads Mikkelsen) die met pensioen is gegaan nadat er een moordaanslag op zijn leven is gepleegd.

Polar (2019) Trailer

keywords : assassin, Polar A master assassin comes out of retirement to contend with a group of young hit men. Actors : Mads Mikkelsen as Duncan Vizla, Vanessa Hudgens as Camille, Katheryn Winnick as , Matt Lucas as , Anthony Grant as Facundo, Nia Roam as Ginny, Anastasia Marinina as Evalina, Fei Ren as Hilde, Josh Cruddas as Alexei, Lovina Yavari as Junkie Jane, …

The Irishman

Als zelfs een grootheid als Martin Scorsese de overstap maakt naar Netflix, dan moet er iets bijzonders aan de hand zijn.  De overstap van Scorsese was net zo belangrijk voor Netflix als voor hem. Niet alleen zou het platform hem in staat stellen om een ​​van zijn langverwachte droomprojecten te realiseren, maar ze zouden hem ook gaan ondersteunen bij vertonen van de film op verschillende filmfestivals. Een goed voorbeeld van een win-win situatie dus.

The Irishman is een biografisch maffia-drama met Robert De Niro als Frank Sheeran, de man die beweerde Jimmy Hoffa te hebben vermoord. Al Pacino zal de rol van Hoffa op zich nemen en ook Joe Pesci sluit gezellig aan. Dat beloofd dus heel wat.

High Flying Bird

Steven Soderbergh blijft een van de meest fascinerende en productieve auteurs van Amerika. Hij ziet in 2019 niet minder dan twee Netflix Originals van zijn hand in premiere gaan. De eerste is High Flying Bird. Het script is van de hand van Tarell Alvin McCraney, die ook verantwoordelijk was voor het script van het bejubelde Moonlight. In High Flying Bird staat het verhaal van een jonge, talentvolle basketballer centraal die op het punt staat om een lucratieve deal te sluiten. Het gerucht wil overigens dat de film, net als Unsane uit 2018, volledig is gefilmd met een iPhone.

Lionheart

Een van de grootste voordelen van Netflix is de beschikbaarheid van internationale producties. Hierdoor heb je via Netflix toegang tot producties uit landen waar je voorheen zelden naar zou kijken. Tot dusver is de streaminggigant behoorlijk succesvol geweest met Spaanse films en series. In 2019 gaat Netflix haar grenzen verleggen met een Nigeriaanse productie. Lionheart is dus geen Hollywood productie, maar het zal Netflix wel helpen om vaste voet te krijgen in Afrika. Lionheart gaat over een vrouw die moet vechten om haar vaders bedrijf te redden van schulden.

LIONHEART by Genevieve Nnaji – trailer eng sub

Running a company can be challenging, especially if you are a female in a male-dominated industry. Looking to prove her worth, Adaeze steps up to the challenge when her father, Chief Ernest Obiagu is forced to take a step back due to health issues.

All The Bright Places

Relatief  jonge romans hebben het goed gedaan voor Netflix in 2018. Denk bijvoorbeeld aan films zoals To All the Boys I Loved Before en Dumplin. Jennifer Niven’s All The Bright Places staat in lijn met Netflix’s succesvolle serie 13 Reasons Why. In de film staan twee tieners centraal met een lugubere fascinatie voor de dood. Elle Fanning en Justice Smith zijn de sterren die het duo vorm geven. De film is zonder meer erg controversieel en juist dat gegeven zorgt ervoor dat je het eigenlijk niet mag missen.

All The Bright Places Trailer #1 2017 Elle Fanning Movie HD [SPOILER]

SPOILER ALERT .UNOFICIAL TRAILER An exhilarating and heart-wrenching love story about a girl who learns to live from a boy who intends to die. Theodore Finch is fascinated by death. Every day he thinks of ways he might die, but every day he also searches for-and manages to find-something to keep him here, and alive, and awake.

Always Be My Maybe

Romantische films doen het altijd goed en ook dat is Netflix niet ontgaan. Wat is er nu leuker dan een film over een verloren jeugdliefde die vijftien jaar later weer opbloeit? In Always Be My Maybe komen twee voormalige jeugdliefdes elkaar tegen in een totaal andere setting. De een runt een succesvol restaurant, terwijl de ander hard werkt aan zijn muzikale carrière en nog steeds werkt voor zijn vader. Naast Wong en Park omvat de cast Daniel Dae Kim, Charlyne Yi en Keanu Reeves.

Official Trailer | ‘Always Be My Maybe’ | Gerald Anderson, Arci Muñoz | Star Cinema

Romantic-comedy film “Always Be My Maybe” is top-billed by Gerald Anderson and Arci Muñoz. Helmed by award-winning director Dan Villegas, “Always Be My Maybe” is a post-Valentine movie of Star Cinema that will exhibit Gerald and Arci’s maturity and romantic charm. Watch out as it hits cinemas on February 24, 2016!

Murder Mystery

De uitdrukking “Adam Sandler Netflix Original” zorgt al snel voor verwarring bij menig filmliefhebber. Sandler heeft namelijk een nieuwe weg ingeslagen door een van de eerste grote Hollywoodsterren te zijn die een exclusieve Netflix-deal tekende. De keerzijde is echter dat films als The Ridiculous 6 te weinig impact hadden om de algemene mening over de ster te veranderen. Murder Mystery is echter niet een typische Adam Sandler-film, omdat deze niet is geproduceerd door Happy Madison. Sandler is slechts de ster van dit komische mysterie, waarin ook Jennifer Aniston en Luke Evans aanwezig zijn. De scenarioschrijver van de film, James Vanderbilt, tekende eerder voor producties als Zodiac en The Amazing Spider-Man. Het zou dus een aanwijzing kunnen zijn voor nieuw succes voor Sandler.

Six Underground

Michael Bay kennen we nog van de nu al legendarische Transformers-serie. In Six Underground tapt hij uit een heel ander vaatje en is hij als filmproducent betrokken bij deze nieuwe Netflix productie. Zes miljardairs zetten hun eigen dood in scene. Een bende wordt gevormd met als enige doel een aantal notoire criminelen voor eens en voor altijd uit te schakelen.

The King

Outlaw King heeft de wereld misschien niet in vuur en vlam gezet zoals Netflix had gehoopt, maar met The King doet Netflix een nieuwe poging. David Michôd en Joel Edgerton werken samen om een van de meest iconische toneelstukken van Shakespeare te vertalen naar het grote scherm in The King. Timothée Chalamet speelt Henry V en Ben Mendelsohn geeft gestalte aan  Henry IV. Het historische epos is een combinatie van literair prestige en een cast onder leiding van David MacKenzie. Dat er een Oscar-nominatie op de loer ligt, is dus niet geheel uit te sluiten.

The Last Thing He Wanted

Dee Rees hielp Netflix het Oscar-plafond te doorbreken met Mudbound, een veelgeprezen drama dat vier Academy Award-nominaties opleverde. Terwijl Netflix hoopt dat men de successen kan herhalen met films als Roma van Alfonso Cuaron, zal Rees terugkeren naar Netflix met een nieuwe potentiële winnaar. Gebaseerd op de roman van de iconische schrijver Joan Didion, volgt The Last Thing He Wanted het verhaal van een journaliste (Anne Hathaway) die ontslag neemt vlak voor de presidentsverkiezingen in 1984, om te zorgen voor een beruchte wapenhandelaar (Willem Dafoe).

The Laundromat

Steven Soderbergh blijft een zeer productieve filmmaker. Sinds zijn terugkeer naar het witte doek, bleef de winnaar van een Oscar en een Palme D’Or betrokken bij verschillende producties. Van zijn twee Netflix-films lijkt The Laundromat de grootste kanshebber te zijn om een nominatie in de wacht te slepen. De film gaat over de journalisten die aan de basis staan van iets baanbrekend: de Panama Papers. Voor de film is gekozen voor een ijzersterke cast met onder andere Meryl Streep, Gary Oldman, Antonio Banderas, David Schwimmer en Will Forte.

First Ladies

Jennifer Aniston heeft via Netflix een nieuwe creatieve basis gevonden als actrice. In de film First Ladies is er sprake van een meer volwassen richting. Aniston zal de eerste vrouwelijke president van de Verenigde Staten spelen, terwijl komiek Tig Notaro haar vrouw zal vertolken. Het is het soort verhaal waarvan we consequent horen dat het onverkoopbaar is of nooit gemaakt zou worden in Hollywood. Blijkbaar regeert de angst om buiten de gebaande paden te werken. Dit is dus juist wat het succes van Netflix verklaart. Notaro, wiens stand-up specials beschikbaar zijn op Netflix, zal niet alleen het script schrijven, maar ook een rol op zich nemen.

 

Screenrant

Reageer op artikel:
Netflix pakt uit in 2019: 14 nieuwe Netflix Orginals om naar uit te kijken
Sluiten