Netflix dropt futuristische trailer voor nieuwe oorlogsfilm met sterrencast

Anthony Mackie heeft het druk. Waar we hem vorige week nog in actie zagen in de eerste trailer voor Marvel-serie The Falcon and the Winter Soldier, maakt hij deze week indruk als cyborg in de eerste trailer voor Netflix-film Outside the Wire.

Dat is een nieuwe science-fiction-film van Netflix. Naast Anthony Mackie heeft de streamingdienst een aantal andere grote namen ingeschakeld met ilou Asbaek (Game of Thrones), Michael Kelly (House of Cards), Damon Idris (Black Mirror) en Emily Beecham (Hail, Caesar!).

Outside the Wire

In de toekomst wordt dronepiloot (Damson Idris) naar een dodelijke gemilitariseerde zone gestuurd, waar hij werkt voor een cyborg-officier (Anthony Mackie) die de taak heeft om een doomsday device te vinden voordat opstandelingen dat doen.

Dat is helaas ook direct alle plot-informatie waar we het mee moeten doen. Een doomsday device is een wapen of een apparaat waarmee het einde van de wereld ingezet kan worden. Oftewel, iets wat niet in de handen van opstandelingen terecht moet komen, die zo de wereld kunnen vernietigen.

Je kunt dus rekenen op een futuristische militaire race tegen de klok. De eerste trailer maakt al meteen duidelijk dat Outside the Wire niet zo cliché is als de premisse doet vermoeden. Het science-fiction-sausje doet direct denken aan Altered Carbon, een andere Netflix Original met Anthony Mackie in de hoofdrol.

Netflix maakt indruk met actie

De korte stukjes actie die voorbij komen zien er goed uit, van het niveau dat je normaliter van blockbusters zou verwachten. De setting, de synopsis, de cast en de actie zijn dus allemaal ingrediënten die wel goed lijken te zitten. Hopelijk weet de Zweedse regisseur Mikael Håfström (The Rite, Escape Plan) alles ook op een degelijke wijze samen te brengen.

Outside the Wire zou immers lang niet de eerste Netflix Original-film zijn die in de uitvoering een hoop steekjes laat vallen. Maar goed, laten we niet te vroeg conclusies trekken. Outside the Wire komt op 15 januari naar Netflix. Hopelijk een een onverwachte hit!

Bron: Netflix
Reageer op artikel:
Netflix dropt futuristische trailer voor nieuwe oorlogsfilm met sterrencast
Sluiten