Netflix film Outlaw King wordt bruter en bloederiger dan Game of Thrones

Eén van de beste kanten van Game of Thrones is dat de serie zo rauw is. De veldslagen zijn ongekend bloederig en keihard. Daar houden wij wel van en daarom kijken we enorm uit naar Outlaw King. Deze nieuwe film van Netflix gaat namelijk nog heftiger worden dan Game of Thrones. Volgens de gelukkige mensen die de film al hebben gezien is zelfs The Battle of the Bastards niks in vergelijking met Outlaw King.

De nieuwe film van Netflix met Chris Pine in de hoofdrol draait om een legendarische held uit de onafhankelijkheidsstrijd van Schotland. Je denkt dan waarschijnlijk meteen aan William Wallace (de held uit Braveheart), maar dat is hem niet. Ditmaal staat Robert de Bruce in de spotlight. Hij is de man die in de middeleeuwen op de Schotse troon zat, een leger bouwde en ten strijde trok tegen de Engelse overheersers.

Outlaw King bloederiger dan Game of Thrones

Dat leidde tot een aantal keiharde en vooral bloederige veldslagen. Enorme zwaarden, speren, knuppels, hamers en bijlen. Als je er iemand mee kon omleggen, dan werd het gebruikt. Gezien het wapentuig is het niet zo gek dat deze gevechten vaak eindigden met de nodige afgehakte ledematen en liters bloed. Zo ging dat nu eenmaal en dat wil Outlaw King niet gaan romantiseren. Volgens recensenten die die de film al hebben gezien, zit de Netflix film vol brekende botten en brute actie. Het is zelf zo heftig dat de vergelijking werd gemaakt met de Battle of the Bastards uit Game of Thrones.

Outlaw King | Official Trailer #2 [HD] | Netflix

Honor. Power. Courage. Strength. Chris Pine, Florence Pugh and Aaron Taylor Johnson star in #OutlawKing – on Netflix and select theaters November 9th.

Voor iedereen die de HBO serie niet kijkt, dit was een gevecht waarbij twee legers er alles aan deden om hun vijanden af te slachten. Het resultaat was één van de bloederigste veldslagen die we ooit op televisie gezien hebben. Outlaw king doet daar qua rauwheid dus weinig voor onder. Dit is al een goede reden om de nieuwe Netflix film te gaan kijken, maar ook de rest van de film wordt goed ontvangen. Vooral het negen minuten durende openingsshot, dat in één keer gefilmd is, schijnt zeer indrukwekkend te zijn.

Vanaf 9 november op Netflix

Outlaw King wordt geregisseerd door David Mackenzie. Deze man bracht ons in 2016 ook al het briljante Hell or High Water (tevens met Chris Pine in de hoofdrol). Heb je die niet gezien? Ga dat dan zeker doen. Dat kun je nog mooi even doen voordat Outlaw King op Netflix verschijnt, want deze epische film gaat vanaf 9 november live.

Naast Outlaw King gaat er in november nog veel meer moois op Netflix verschijnen. Benieuwd wat? Klik dan hier.

Nerdist

Reageer op artikel:
Netflix film Outlaw King wordt bruter en bloederiger dan Game of Thrones
Sluiten