Alrik de Jong
Alrik de Jong Netflix 24 apr 2019
Leestijd: 2 minuten

Netflix mag toch Oscars harken in 2020 en lijkt met The Irishman al favoriet

Ondanks de kritiek van onder anderen Steven Spielberg mag Netflix toch weer meedoen met de Oscars. Dat is dinsdagavond besloten tijdens de Academy Awards-vergadering, waar de regels en voorwaarden voor 2020 zijn opgesteld. Dat wordt dus weer nominaties harken met onder meer de nieuwe Netflix Original The Irishman.

Netflix mag weer Oscars harken

Onder anderen Steven Spielberg, die nauw betrokken is bij de nieuwe streamingdienst van Apple, vindt het oneerlijke concurrentie dat Netflix Originals in aanmerking komen voor Oscars. Zo uitte de regisseur kritiek op de film Roma, die drie Oscars won. Deze film draaide maar even in de bioscoop en was daarna 24 uur per dag te streamen. ‘Netflix is een gevaar voor de filmindustrie’, zei hij eerder dit jaar.

Alfonso Cuaron, regisseur van Netflix Original Roma, won drie Oscars

Verwacht werd dat Academy of Motion Picture Arts and Sciences de reglementen iets zou aanpassen, maar er zijn geen beperkingen opgelegd voor streamingdiensten. De regel blijft dat een film minimaal één week te zien moet zijn geweest in een bioscoop in Los Angeles. Hier maakten onder meer de films The Ballad of Buster Scruggs van de Coen Brothers en Roma van Alfonso Cuarón slim gebruik van. Dit jaar werd Netflix in totaal veertien keer genomineerd voor een Oscar. Het filmfestival in Cannes hanteert wel strenge regels op het gebied van streamingdiensten, waardoor Roma en The Ballad of Buster Scruggs niet in aanmerking kwamen voor een Gouden Palm.

The Irishman favoriet voor Acadamy Awards 2020

Volgend jaar kunnen we dus weer veel films van de populaire streamingdienst verwachten onder de nominaties voor de Oscars. Sterker: een van de favorieten voor de Academy Awards 2020 lijkt al bekend: The Irishman. Deze film van Martin Scorsese verschijnt perfect getimed in oktober 2019 op Netflix en zal dan ook even in de bioscoop draaien. The Irishman gaat over Jimmy Hoffa, een vakbondsleider die connecties had met de maffia. De cast van de film bestaat uit sterren als Robert De Niro, Al Pacino, Joe Pesci en Harvey Keitel. Een maand geleden werd The Irishman aangekondigd met de onderstaande teaser trailer. Nee, dit gaat Steven Spielberg niet leuk vinden.

The Irishman | Announcement [HD]

Coming this Fall. SUBSCRIBE: http://bit.ly/29qBUt7 About Netflix: Netflix is the world’s leading internet entertainment service with 130 million memberships in over 190 countries enjoying TV series, documentaries and feature films across a wide variety of genres and languages. Members can watch as much as they want, anytime, anywhere, on any internet-connected screen.

Meer nieuws over films en series lees je op deze overzichtspagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Echte verhalen regelrecht in je mailbox.

Reageer op artikel:
Netflix mag toch Oscars harken in 2020 en lijkt met The Irishman al favoriet
Sluiten