Netflix gaat in 2019 met belachelijk veel nieuwe Europese Originals komen

La Casa de Papel, Bodyguard, The Crown, Outlaw King, Black Mirror, 22 July, Kriger, Karpi, Fariña, Lilyhammer, Sorjonen, Marseille, La Mante en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Het is niet moeilijk om een toffe Netflix Original uit Europa te vinden. Uit alle hoeken van ons continent komen de vetste series en film, en dat gaat in 2019 alleen nog maar meer worden. Dat heeft de streamingdienst inmiddels zelf bevestigd.

Netflix wil het aantal series, films en documentaires uit Europa met een derde laten groeien. Een flinke groei, want het aanbod is al gigantisch. in 2019 wil de streamingdienst het aantal Europese producties opschroeven van 141 naar 221. Daarvan zullen er 150 Netflix Originals zijn. We hoeven ons dus geen zorgen te maken dat er volgend jaar geen nieuwe Franse, Engelse, Spaanse of Duitse series naar Netflix komen.

Niet-Amerikaanse producties zijn de toekomst

Een deel van deze nieuwe series is al besteld. Zo krijgen we Young Wallander dat zich afspeelt in Zweden, maar ook grensoverschrijdende series. Zo wordt er hard gewerkt aan Criminal en die speelt zich af in Frankrijk, Duitsland, Spanje en Engeland. Volgens Netflix topman Erik Barmack gaan vooral niet-Engelse series een steeds grotere rol spelen.

“Er komt een tijd dat de helft van de top tien beste televisie shows wereldwijd bestaat uit series die niet in het Engels zijn. Shows met een multinationale cast en waarin meerdere talen worden gesproken gaat de norm worden,” aldus de topman van Netflix. Daar wil de streamingdienst optimaal van profiteren, maar deze ontwikkeling is ook te wijten aan een nieuwe wet.

Meer toffe Netflix Originals dankzij de EU

De Europese Unie heeft namelijk bepaald dat online streamingdiensten, zoals netflix en Amazon Prime, content moeten aanbieden waarvan dertig procent uit Europa afkomstig is. Lange tijd kwamen praktisch alle films en series die we hier keken uit Amerika, maar daar wil de EU dus wat aan gaan doen. Om te voorkomen dat al het geld de grote plas over gaat, wordt er nu dus wat gedaan om onze eigen productiebedrijven te steunen. Goed initiatief, want zij hebben inmiddels wel bewezen dat ze niet onderdoen voor hun Amerikaanse collega’s

Fariña – Trailer en Español l Netflix

Temporada 1 Disponible el 03 de Agosto https://www.netflix.com/title/80215500 No te olvides de suscribir al Canal si eres Nuevo aquí: https://goo.gl/kGv6wL Sígueme en mis redes sociales: Facebook: https://goo.gl/1ykifk Twitter: https://goo.gl/Q4f7Ak Instagram: https://goo.gl/yw4P91 Contacto : [email protected] Dale like si te gusto el trailer Nos vemos en la próxima 😃

2019 wordt een topjaar

De wet is nog niet officieel aangenomen, maar dat lijkt een kwestie van tijd. Netflix wil het risico in ieder geval niet lopen en zet dus vol in op Europese producties. Dat betekent dat wij ook in 2019 kunnen gaan genieten van een hele berg nieuwe Netflix Originals uit lokale keuken.

Telegraph

Reageer op artikel:
Netflix gaat in 2019 met belachelijk veel nieuwe Europese Originals komen
Sluiten